laupäev, 31. august 2019

Projekti läbiviimine andis teadmisi nii planeerimises kui teostamises


Meie idee oli korraldada noortekeskuses erinevaid mängude- ja filmiõhtuid. Kuna teame, et nii meile, kui ka teistele noortele meeldib mängida x-boxiga ja vaadata filme, siis leidsime, et meil oleks selleks vaja ühte korralikku televiisorit ning muid sellega seonduvaid tarvikuid.

Kõigepealt otsisime internetist välja sobivad vahendid, mida meil vaja läks ja panime kirja hinnad, et koostada selle põhjal eelarve. Siis mõtlesime läbi, millal ja milliseid üritusi me korraldada võiks. Kuna oli juba kevad ja ilmad läksid soojaks, siis pidime arvestama ka sellega, et noored võibolla ei taha tulla enam siseruumi üritusele.

Kui plaanid olid paigas, tekkis ka mõte, et teha remont selles ruumis, kuhu paneme televiisori. Valisime toa värvideks tumesinise ja valge. Remondi käigus sai ruum korralikult ära koristatud ja pestud, seinad ja lagi üle värvitud ning mööbel filmiõhtute jaoks sobivalt paigutatud. Need tegevused läksid lihtsalt ja ilma probleemideta.

Esimesed probleemid meie jaoks tekkisid siis, kui hakkasime soovitud kaupasid ja vahendeid tellima. Osades e-poodides selgus, et nad ei saada e-arvet, vaid ainult pdf-ina, aga vald sellise arvega ei arvesta enam, seega pidime mõned tellimused tühistama ja nii jäigi kahjuks suur osa x-boxi mänge ostmata. Siit meile ka õppekoht. Enne kui midagi kuskilt planeerime osta, tuleb kindlasti uurida, kas nad saadavad e-arveid ja kas ja kuidas käib asutusele tellimine läbi nende e-poe. Ka pika tarneajaga ei olnud me arvestanud. Nii mõnigi kaup jõudis planeeritust hiljem kohale.

Kui asjad olid kohale jõudnud, panime me need oma värskelt remonditud ruumi ülesse ja kujundasime ruumi sobivaks, et seal filme vaadata ja x-boxiga mängida.

Järgmiseks sammuks oli ürituste korraldamine. Kokku korraldasime 3 üritust enne suvevaheaega. Ürituste jaoks tegime valmis plakatid ja viisime need Amblas olevatele teadetetahvlitele ning ka kooli. Lisaks jagasime plakatit sotsiaalmeedia kanalites ja kutsusime noori ka ise noortekeskusesse. Kuna meil ei ole varasemast eriti kogemusi plakatite tegemisel, siis osutus see protsess natuke keeruliseks, aga väheke pusimist ja saime hakkama.

Ürituste jaoks mõtlesime välja erinevad mängud, mida seal korraldada ning ostsime ka auhinnad. Et olemine oleks mõnusam sai ostetud ka erinevaid suupisteid, milledest katsime laua. See tegevus oli väga tore, sest meile meeldib süüa teha ja seda ka serveerida.

Esimesed kaks üritust sujusid hästi. Noori oli päris palju ja kõigil oli lõbus. Mängisime võistlusmänge, x-boxi, vaatasime filmi, sõime snäkke ja veetsime mõnusalt aega. Kolmanda ürituse korraldamisel otsustasime, et viime selle läbi õues, kuna ilmad olid juba nii ilusad ja ei tahtnud siseruumides olla. Seega ei teinud sellel korral filmivaatamist, vaid grillisime ja mängisime õues.

Õppisime selle projekti läbi palju. Saime teada, kuidas on ise kõike planeerida, organiseerida ja teostada. Oleme väga tänulikud, et saime sellest projektist osa võtta ja oleme nüüd tunduvalt julgemad ka tulevikus erinevaid projekte planeerima ja ellu viima.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar