laupäev, 31. august 2019

Tartumaa uudne tantsuprojekt


Projekti nimi: „Uudne tantsuprojekt Tartus“
Projekti toimumise periood oli 04.03.2019-31.07.2019. 
Projekti meeskonda kuulus 3 inimest: Meelika, Mari ja Peeter. Projekti juhtis Meelika, kes ei ole varem ühtegi projekti eest vedanud, kuid suureks abiks olid talle väga tugeva projektide kirjutamise ja läbi viimise taustaga Peeter ja JJ-Street tantsukooli Lõuna-Eesti peatreener Mari Venski. 
Meie projektis osales kokku umbes 70-80 Tartumaa noort. Esialge eesmärk oligi kaasata umbes 70 noort ja selle me oma projektiga täitsime.
Meie projekti partneriteks olid Yes Sport, kellelt saime treeninguteks erinevaid vahendeid ja Tarasina Masi, Kanadast pärit baleriin, kes hetkel elab Eestis ja töötab Vanemuises baleriinina. Tema viis läbi klassikalise tantsu ja balleti koolitusi. Lisaks kaasasime JJ-Street tantsukooli treenereid, kes viisid läbi tänavatantsu koolitusi.

Meie omaalgatuse idee oli ühendada tänavatants ja ballet ning seeläbi viia erinevate huvidega noored kokku. Eesmärgiks oli viia noored mugasvustsoonist välja ja edendada koostööd erinevate kultuuride vahel. Lisaks soovisime noortele tutvustada erinevaid kultuure ja näidata, kuidas mitmekesisus aitab arengule kaasa ja mõjub positiivselt. Soovisime süstida noortesse arusaama, et erinevus rikastab ja tahtsime lõhkuda suhtlusbarjääri erinevate kultuuride vahel, kuna ballet on väga klassikaline ja distsiplineeritud ja tänavatants pigem vaba ja loominguline. Oma projekti raames korraldasime 4 tänavatantsu koolitust ja 4 balletikoolitust, mis olid avatud ja tasuta kõigile Tartumaa noortele.

Üleüldine kogemus oli positiivne ja ja õpetlik, kuna mina kui projekti eestvedaja ei olnud sellist asja varem teinud, siis oli selle projekti läbi viimine väga hea kogemus. Negatiivseks aspektiks osutus see, et kogu suhtlus, aegade kokku leppimine ja töötubade korraldamine osutus ajamahukamaks, kui esialgu planeeritud. Oleks tahtnud kõike palju kiiremini teha, aga kuna projekti läbiviimisel peab arvestama ka teiste osapooltega, keda tahtad oma projektis kaasata, siis nendega suhtlus võttis kauem aega. Positiivne oli aga see, et projektiks vajalikud vahendid said kiiresti valitud ja soetatud ning need saime ka üsna kiiresti kätte.

Projektis osalenute hulgas me tagasiside küsitlust läbi ei viinud, kuid küsisime osalenud noorte käest kohapeal, kuidas neile meeldis ja kas nad jäid rahule ning kas selliseid projekte peaks veel tegema ja miks. Üldine tagasiside projektis osalenutelt oli väga positiivne. Paljud ütlesid, et väga hea võimalus on sellise projekti raames tutvuda täiesti erinevate tantsustiilidega nagu selleks olid ballet ja tänavatants. Noored soovisid, et ka edaspidi oleks sellised koolitusi, kuna see on hea võimalus, et käia tutvumas uute asjadega ja oma silmaringi laiendada, ka just nendele noortele, kes ei soovi otseselt kuskil trennis hakata käima, vaid soovivadki lihtsalt uute asjadega tutvust teha.

Igas töötoas osales ligikaudu 10-20 noort.

Siin on üks link FB eventile, mille tegime ühe balleti töötoa jaoks: https://www.facebook.com/events/793648751009744/







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar