reede, 6. detsember 2019

Mooste noored kaasasid tegevustesse lapsevanemad...ja seda väga edukalt!


Projekti nimi: Mooste kokandusring
Projekti kestvus: 24.04.2019- 24.08.2019
Projekti meeskonna liikmete arv: 12, osalejate arv kolmel koolitusel oli ligi 70 inimest.

Kui olime teie poolse vastuse saanud ja leping oli allkirjastatud, tellisime meile sobiva mööbli ära Võru Mobecorm OÜst. 25.06 saime vastuse, et mööbel on jõudnud Võru lattu, andsime teada ja palusime, et hooldustöötaja meie mööbli ära tooks. 27.06 saabus mööbel Võrust Moostesse ja saime kokkulepped sõlmida koolitajaga, millal koolitused võiks toimuda.

Mööbli kokkupanemisega saime alustada 1.07 mõned tunnid nädalas peale malevat. 6. 07 läks meie noorsootöötaja puhkusele ja naases alles tagasi puhkuselt 14. august. Mööbli kokkupanek ei läinud nii ladusalt kui algselt olime planeerinud. 26. august oli kööginurk kõik valmis ja saime esimesed koolitused teha. Mööbli kokkupanemisel kaks isa abis.

Projekti käigus saime teadmisi juurde, projekti kirjutamisel, plakatite koostamisel, mööbli jooniste lugemisel, kui tähtis on meeskonna töö, kuidas võta hinnapakkumisi.

Esimesel kokandusringil olid kõik väga elevil, kaua oodatud köök oli lõpuks valmis ja toimus esimene koolitus Liilia Raigi juhendamisel. Liilia rääkis esmalt tervislikust toidust ja toiduvalikust. Teooria osa kuulatud, pidime võtma ennast gruppidesse,  kus iga grupp tegi vastavalt retsepti järgi toidu valmis. Meie väikses armas köögis oli kokku 30 inimest, 24 noort ja 6 lapsevanemat. Esimese korra kohta võis juba öelda see oli meile väga vajalik, nii tore oli jälgida, kuidas lapsed ja täiskasvanud koos toimetasid. Esimeses kokandusringi valmis meil lehtkapsa krõpsud, krabi- juustupallid, krõbedad kanakintsud, klassikaline dipikaste, saiarullid, arbuusi- maasikasmuuti. 

Teisel tunnil olid noored juba väga varakult koos vanematega kohal ja ootasid millal koolitaja jõuab. Mis oli veel väga tore teise koolituse juures, et meiega oli ühinenud ka üks isa. Teise koolituse teemaks oli meil supid. Koolituse käigus valmis meil lillkapsa - porgandisupp, kiire hernesupp, Cazpacho- andaluusia külm tomatisupp magustoiduks lavašikrõpsud- šokolaadikreemiga ning täpilised suvikõrvitsamuffinid.  Nii tore oli koos vanematega toimetada ühtse eesmärgi nimel.

Arvame, et projekti kirjutamine ja like kogumine sujus väga hästi. Probleem oli tähtaegade kinni pidamisega kuna ei olud arvestanud, et noortekeskus on väga pikalt kinni. Ette tuli ka ootamatuid olukordi, ära tuli vahetada valamu ja  ehitati ümber veesüsteemid ja äravoolu torud, lisaks tuli töötasapinda väiksemaks lõigata, sest meie noortekeskuse seinad on maakivist, mis pole sirged. Läbi projekti õppisime seda, et tuleb rohkem arutada ja ka vajadusel abi otsida.

Projekti abil soetatud kööginurk on suureks abiks meie kokandusringi õnnestumisele. Eesmärgiks on tutvustada noortekeskuse elu läbi kokandusringi. Peale projekti lõppu on meil kavas korraldada ka edaspidi vanematega koos kokandusõhtuid ja kaasata ka teisi kogukonna liikmeid. Oleme sõlminud kokkuleppeid paari vanemaga, kes on nõus meile tutvustama oma pere lemmikroogasid.

Arvame, et kogukond sai tänu sellele projektile väga suure abi, sest nüüd on võimalus lastel koos vanematega koolitusi läbida. Läbi koostegemiste ja kooskäimiste omab ka aeg teise väärtuse. Kogukonna poolt on tulnud palju  kiidusõnu  kööginurga ja sealtoimuva kokandusringi kohta.

Mooste Kokandusring tänab toetuse ja abi eest Nopi Üles projektimeeskonda.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar