reede, 6. detsember 2019

Noored pakkusid uusi tegevusvõimalusi igas vanuses noortele!


Projekti nimi: Kadila Noortetuba
Projekti kestvus: juuni - oktoober
Projektis osalenud noored: 42
Esimene üritus, milleks oli külaajaloo päev, toimus 11. juulil. Teine üritus, milleks oli mängude õhtu, toimus 13. augustil. Nendest kirjutasime pikemalt vahearuandes. Meie kolmas üritus toimus 24. septembril. Reklaamisime oma üritust sotsiaalmeedias ja küla teadetetahvlil. Kohale tuli 15 inimest, mitmed neist ei ole meie noortekeskuse igapäevased külastajad. Ürituse jaoks ostsime projektirahade eest snäkke filmi ajal söömiseks.  Alguses vaatasime "Scooby-Doo" filmi, kui see lõppes ja nooremad lapsed olid koju läinud siis vaatasime suuremate lastega "Birdboxi". Augusti lõpus jõudsid kohale ka meie kauaoodatud kotttoolid ja filmi vaatamisel ajal jäi neid isegi puudu, sest lapsi oli palju. Suuremate laste hinnangul oli esimene film nende jaoks natuke igav, aga teist filmi vaatasid nad huviga. Me oleksime pidanud valima mõne filmi, mis pakuks huvi nii suurematele kui ka väiksematele.

Meie neljas ehk viimane üritus toimus 18. oktoobril. Selleks oli disko. Ettevalmistuste ajal mängisid lapsed üheskoos lauamänge. Tantsuplatsil said lapsed ise valida enda maitse järgi laule nii et kuulasime erinevatest zanritest muusikat. Vahepeal käisid lapsed snäkilaua ääres söömas. Ürituse lõpus tantsisime kõik koos "Kes aias" ja teisi ringmänge. Kohal oli 16 inimest. Projektirahade eest ostsime snäkilauale snäkke. Kuna meie esialgsest summast jäi  raha üle, siis ostsime lisaks veel 5 lauamängu. Küsisime ka teistelt noortetoa noortelt korraldatud ürituste kohta ja neile meeldis kõige rohkem disko.

Kokku võttis meie üritustelt osa 42 erinevat inimest. Me õppisime ürituste korraldamist, planeerimist ja läbiviimist. Väiksemate laste organiseerimine erinevatesse rühmadesse ja nende töö korraldamine nõudis meilt pingutust, sest nad olid ülemeelikud ja paigalpüsimatud. Meie jaoks oli kõige keerulisem teha elektroonselt plakateid, sest nende tegemiseks kulus palju aega ja nende välja printimine oli keeruline ja sellega oli alati probleeme. Keeruline oli planeerida üritusi ja valida lauamänge, sest noortetoas käib väga erinevas vanuses lapsi ja üritused ning lauamängud pidid kõikidele vanusegruppidele sobima. Me loodame, et lauamängud ja telekas meelitavad ka edaspidi lapsi rohkem noortekasse ja üritused tutvustasidki neile uusi mänge ja võimalusi, kuidas sõpradega aega veeta.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar