teisipäev, 11. veebruar 2020

Kui vahel on loobumise tunne...siis järgmise nurga taga ongi lahendus


Kalmetu noortegrupi Nopi Üles projekti “Tantsides play-backile” seisneb maanoortele vaba aja sisustamiseks võimaluste loomises. Mitme kuu jooksul saavad noored tasuta showtantsutundides käia ja projekt lõppeb sõbrapäeval, 14. veebruaril toimuva play-back võistlusega, mis on suunatud Holstre, Leie, Kalmetu, Kolga-Jaani ja Paistu piirkonna 7.-26. aastasele noortele.

Tänaseks on toimunud 6 treeningut Kalmetu Põhikooli võimlas tasuta. Trenne teeb väga hea ja tuntud showtantsu treener kelleks on Rita Muttel. Huvilisi on palju, sellepärast hakkavad jaanuarist toimuma tunnid ka teisipäeval, mis sobis paljudele noortele. See oli teiste noorte ettepanek ja õnneks oli treener ka lõpuks nõus.

Kõige raskem oli leida treenerit, sest võtsime ühendust vähemalt 5 treeneriga, kuid keegi ei olnud nõus siia Tänassilma sõitma, sest koht jääb linnast nii kaugele ja treenerid tegid õhtuti teisi trenne linnas. Rääkisime huvijuhiga, kes aitas meid hädast välja ja leidis ühe treeneri, kes tuli meile trenne andma.

Vahepeal oli tunne, et me ei leiagi treenerit sellest hoolimata, et me saime projektist raha, et treenerile maksta. Ühe trenni hind on 40 eurot. Hetkel käivad trennides väiksemad klassid, kuid jaanuaris lisanduvad ka suuremad, sest nüüd saab trenni teha ka teisipäeval. Meil oli tunne, et peame projektist loobuma, sest ei saa hakkama. Õnneks läks kõik hästi.

Oleme teinud valmis play-backi juhendi ja kuulutuse. Lisasime sinna kõik lepingus kirjutatud asjad nagu kohustusliku toetajate lause ja logod. Saatsime info piirkondadesse laiali ja nüüd aitab huvijuht leida lisa toetajaid. Maanoorte huvi on suur tantsutundide ja play-backi vastu. Meie treener teeb ühe grupiga ühe esinemiskava ka play-backile, mis oli väga lahe uudis. Üks keeruline ülesanne on žürii leidmine. Me tahaksime, et kõik žüriiliikmed oleksid erapooletud. Hetkel on 1 olemas.

Tegime ühes trennis osalejatest ka pildi, aga pilte ei tohi kasutada, sest mõned emad ja isad olid selle vastu. Siis tegime registreerimislehe, kuhu alla panime jälle ka logod. Nüüd avastasime, et kõik ei ole sinna ikka ennast kirja pannud, näiteks 4 nime on puudu, küsime need hiljem juurde. Praeguseks olen mina (Kadri) teinud suure osa tööst ja huvijuht on ka väga palju aidanud – näiteks rahaasjade ja korraliku plakati tegemisega.

Oleme seni õppinud, et eesmärgi nimel tuleb palju tööd teha. Algselt meie idee ei sobinud ja pidime kogu aeg parandusi tegema. Vahepeal mõtlesimegi, et ei saa niikuinii seda, mida soovisime. Õppisime reklaami video tegemist, mis oli samuti raske, sest me pidime lõpuks arvuti õpetaja abi paluma, kes aitaks meie tehtud klipid õigesti kokku panna. Raha asju planeerida on väga raske ja sai selges, et vajame suurte abi. Õnneks on huvijuht. Õppisime, et ürituste korraldamine on väga raske. Treenerite leidine on väga raske maal.

Oleme närvis play-backi pärast ja loodame, et saame sellega ikka hakkama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar