teisipäev, 11. veebruar 2020

Noored kaasasid projektitegevustesse kõik suvised noortekeskuse külastajad


Projekti nimi – Kohtla-Järve välinoortekas
Projekti toimumise perioodi – 01.07.2019 – 10.10.2019
Projektimeeskonna liikmete arv – 2 noort - Sander ja Rodion;
Osalejate arv – meie välitegevustest võtsid osa kõik noored, kes käisid meie noortekas, mõnel päeval oli noortekeskuse külastajate arv u 70 noort. Püüdsime kaasata kõik soovijaid tegevustesse.

Korraldasime Kohtla-Järve noortekeskuses välinoortekat, kus suvepäevadel värskes õhus sõpradega suhtlesime, laua- ja spordimänge mängisime, limonaadi jõime (mida tegime ise) ja arutlesime erinevatel teemadel. Mõned päevad olid temaatilised: lauamängude päev, loominguline päev, spordipäev, suhtlemispäev ning käsitööpäev. Noortele meeldis selline tegevus ning kohe, kui algab kevad ja tulevad head ilmad jätkame tegevusi õues.

Projekti abiga soetas noortekeskus erinevaid lauamänge: maffia, puzzled, 5 sekundit jm; õuemängud: smack a ball, tasakaalurihma komplekt, reketid, golfikomplekt, suur trips-traps-trull jm. Veel kokkuklapitav aiamööbel, mille panime õue, et seal tegevusi läbi viia ja mullimasin, mis oli kõige ägedam ost, sest varem me ei olnud proovinud ise limonaadi teha. Algusel oli päris raske kaasata noori, sest meil pole varem niisuguseid tegevusi olnud, aga juba paar päeva hiljem tulid noored ise meie juurde.

Alguses arvasime, et teeme iga päeva temaatiliseks, kuid noortel ei olnud soovi iga päev sisustada nii mahukalt. Otsustasime, et ei hakka noori sundima ja tegime nii, et oleks huvitav ja mugav just noortele, vastavalt nende soovidele ja tujudele. Kogunesime igal päeval noorteka hoovis, et mängida, suhelda omavahel ja õpetada väiksemaid noori laua- ja spordimänge mängima. See oli hea kogemus meie jaoks. Projekti koostamisel aitasid meid noorsootöötajad, et saaksime oma mõtteid õigesti väljendada taotluses. Järgmine kord saame seda teha ise. Tekkis probleem meie kauba kättetoimetamisega, kuna tellisime osa kaubast e-poest, nad saatsid meile tooted liiga hilja. Kogu aeg pikendasid tähtaega, kuid see ei seganud meie tööd, sest seni kasutasime seda, mis oli noortekeskuses juba olemas.

Noortele meeldis meie idee ja nad tegelesid heameelega huvitavate asjadega õues. Noortele meeldis väga spordipäev, mida aitas läbi viia meie seikluskasvatuse ringijuht. Sel päeval mängisime golfi, kasutasime tasakaalurihma, mis oli riputatud puude vahele, kasutasime soetatud õue spordimänge. Spordipäeval isegi täiskasvanud inimesed, kes läksid mööda, tulid hoovi meie juurde, et näha mis meil toimub ja kiitsid meid.

Osalejad ootavad, millal tuleb hea ja soe ilm, et jätkata meie välinoorteka tööd. Meie koos noorsootöötajatega oleme samuti motiveeritud edasi jätkama. Praegu kasutame mänge mänge saalis, aiamööbli panime ka sisse, sest nad on mugavad istumiseks ja lauamängude mängimiseks.

Teistele soovitame, et olge julged enda ideede väljendamises ja elluviimises!









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar