teisipäev, 11. veebruar 2020

Noored tutvustasid piirkonna sportimisvõimalusi

Projekti nimi: Lohusuu spordiprojekt
Projekti toimumise periood: 05.06.2019-15.09.2019.

Selle aja sees toimus meie noortele palju uusi ja huvitavaid sportmänge. Põhiliseks eesmärgiks oligi tutvustada noortele milliste sportlikke aladega on võimalik tegeleda vabal ajal. Kindlasti leidis mõni osalenu endale ka meelepärase ala millega ka edaspidiselt tegelema hakata.

Tutvustatavate spordialade hulka kuulusid: jalgpall, võrkpall, indiaca, saalihoki, lauatennis, saalihoki, vanaaegne võitlus, korvpall. Tegevuste vahel said noored nautida ka tervislikke smuutisid. Projekt tõi kokku osalejaid erinevate kultuuritaustadega. Nii venekeelsest kui ka eestikeelsest keskkonnast. Meie enda hea jalpallitreenergi, kes aitas meeleldi korraldada vutimänge, on pärit Šotimaalt.

Kõik sportlikud mängud ja võistlused kulgesid rahulikult. Keegi viga ei saanud ning kõik said kaasa lüüa. Muidugi oli spordiala, mis väiksematele noortele ei sobinud: indiaca. See oli pigem veidi suuremate meeltmööda. Kuid kõik teised spordialad kutsusid mängima kõiki, kes huvi tundsid. Enne lauatennise mänge ei vaadanud me üle lokatsiooni, kus mäng pidi toimuma. Üllatus oli suur, kui nägime, et tenniselaud on aia sees. Nimelt soojustati koolimaja vundamenti ning töömehed ei raatsinud lauda eemale tõsta. Seal läks tõesti täiskasvanud meeste abi vaja kuna laud on üpris raske. Päev jätkus positiivses meeleolus.


Projektil oli ka kogukondlik mõju. Noored tegelesid pigem sportmängudega, kui vandaalitsemisega. Üks meie ideedest oli panna noortekeskuse ette kast spordivahenditega, et kõik soovijad saaksid ka erinevate spordialadega tegeleda. Huvi oli suur ning võimalust kasutasid nii noored, kui vanad. Üldjoontes kasutati asju heaperemehelikult, kuid kaduma läks üks sulgpalli komplekt. Kuni jätkub ilusaid ilmasid, plaanime kasti töös hoida. Autasud said ka kõige aktiivsemalt osalenud noored. Säärane projekt võeti nii noorte kui ka kogukonna poolt lahkelt vastu, ning me ei näe põhjust miks midagi taolist ei võiks korrata. Kõik tegevused on läbiviidud, kuid suure askeldamise käigus ununes paarist pilti teha.  

Meeskonnaliikmete jaoks ei olnud see esimene kord projekti korraldada. Kogemuse olemasolu muutis meid palju julgemateks. Samuti olime teadlikumad ebaõnnestumiste osas ning juba teadsime, kuhu rohkem tähelepanu pöörata ja mida jälgida. Muidugi oli projekti sisu erinev eelmistest kordadest. Kõige suurem erinevus oli see, et tegevused toimusid pika ajaperioodi jooksul, mis nõudis pühendumist ja aja planeerimist. Tulime sellega kenasti toime ning vahva idee sai hästi korraldatud teostuse. Enamuse töötubasid viisid läbi vastutavad noored ise. Nii õppisime ise paremini võistlusi koordineerima ning teisi noori juhendama. Meeskonnas oli ka inimesi, kes ise tutvustatavate aladega tegelevad. See muutis töötubade ja võistluste korraldamise sujuvamaks. Kuna oleme kõik juba pikemat aega tuttavad ja sõbrad, oli koostöö väga mugav ja mõnus.

Projekti eesmärk oli osalejatele tutvustada uusi ja põnevaid spordialasid. Eesmärk sai täidetud ning oleme sellega väga rahul. Noored õppisid ja said ka ise proovida erinevaid sportmänge. Samuti jagasime ka infot nende spordialadega edasi tegelemise võimalustest meie piirkonnas.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar