teisipäev, 11. veebruar 2020

Projekti elluviimine vajab selget visiooni ja ühiseid eesmärke


Projekti nimi: Rulamängud 2k19 karikasari
Toimumise periood:
13.04.2019 Vastseliina Noortekeskuse rulapargis
22.06.2019  Rõuge Noortekeskuse rulapargis
20.07.2019 Võru Skatepark
Projektimeeskonna liikmete arv: 10
Osalejate arv: Võistlejaid oli igal võistlusel ligi 20. Pealtvaatajaid oli keskmiselt  50
Partnerite nimed: Karikasarja toetasid peale Nopi Üles programmi ka Vans, Dickies(auhinnad), Vastseliina Noortekeskus, Rõuge Noortekeskus,, Tartu Rulakool, Udusiil ja Tamula Rannabangalo

Rulamängude karikasari oli rula võistlus kus võistlejad osalesid kolmes eri katekoorias. Park session(pargi võistlus), Pool Jam( kausi võistlus) ja Game of SKATE(rula trikkide viis miinust). Kuna teisel võistlusel polnud võimalik Park sessionit teha, siis lasime võistlejatel sotsiaalmeediasse lisada tänava sõidust ühe trikii video filmida. Kõigil kolmel võistlusel kogusid võistlejad, kes jäid igas kategoorias esimese kuue sekka, punkte mis arvutati võru finaalvõistlusel kokku ja nende tulemustel selgitati Rulamängude peavõitja. Samuti saadame võistlejad, kes olid kokkuvõttes esi kuue seas, Lätti Baltikarika võistlusele mida korraldavad lätlased.  Igal võistlusel jäädvustas toimunut vabatahtlik fotograaf ja filmis operaator kes oligi varem pühendunud rula võistluste profesionaalselt jäädvustamisele.

Võistluse peakorraldajana oli kogemuste teenimise pagas päris suur. Tähelepanu pidi olema  nii mahuka võistluse korraldamise  jooksul, päris elu kõrvalt,  iga päevaselt Rulamängudel mis aga muutus lõpuks mentaalselt  koormavaks. Võistluspäevadel oli mul korralik vabatahtlike  meeskond, aga väljaspool seda oli kogu selle võistluse korraldus ainult minu õlgadel ja see muutus mentaalselt koormavaks, mille tulemusena ma tahtsin sellest kõigest eemale saada ja kippusin lõpuks sellega seotud kohustusi ignoreerima. Selline käitumine tekitas minus veel enamgi stressi. See kõik oli minu jaoks väga korralik õpetus sellest, et kõike ei saa alati üksi teha. Kui ma peaks kunagi uuesti midagi sellist korraldama, siis ma paneks kokku tubli meeskonna, kelle visioon on minuga sama. Jagaksin kohustused laiali ja annaks piiisavalt vaba aega, et nendega  tegeleda. Nii tagaksin ma selle, et ma ei koorma liigset ennast ja ka teisi. Kokkuvõttest tuleks kogu võistlus ka palju parem.  Aga kõik mis ma seda korraldades kogesin polnud negatiivne. Omandasin sponsoritega suhtlemis oskuse ja enesekindluse, et  oma visiooni teistele esitleda ja  huvitavaks teha. Samuti sain  võistluspäeval meeskonna juhtimis kogemus. Kõige suurem asi mis me selle karikasarjaga seoses tegime oli  Rõuges päevi näinud rulapargi renoveerimine. Vahetasime enne teist etappi Rõuge Noortekeskuse rulapargis oma meeskonnaga  kõik vineeri ära, et võistlus saaks  just seal toimuda. Kuna Võiru maakond on varasemalt vägagi rulavõistluste vaene olnud, siis ma tundsin, et siin kandis on vaja seda kultuuri laiendada, sest see kultuur on minule isiklikult väga palju andnud.

Kõige suurema kasu sai seoses Rulamängudega ilmselt Rõuge kogukond, kus me renoveerisime Rõuge valla abiga kohaliku  rulapargi. Vabatahtliku meeskonna abiga vahetasime 10 aastat vanas rulapargis kõik vineeri ära ja nüüd saavad noored jälle ohutult ekstreemspordiga tegeleda.

Kõige õnnestunum etapp oli just nimelt Rõuges . Seal oli pealtvaatajate ja kaasaelajate hulk kõige suurem ja ka kohalikud vabatahtlikud olid vägagi abivalmid, et seline võistlus seal üldse toimuks. Tagasisidet saime kõigist kolmest etapist enamasti sotsiaalmeedia kaudu kus võistlejad postitasid pilte ja videosi, kiites mõnusaid vaibe ja õhkkonda, mis me nendel võistluste pakkuda suutsime..

Ettepanek järgmisele taotlejale oleks see, et kui tal pole hea stressi taluvus, siis tuleks leida enda visiooni täitmiseks enda kõrvale isik kes jagab sinuga sama visiooni. Muidu muutuvad projektiga seotud kohustused liialt koormavaks.

Vastseliina etapi videolink: https://youtu.be/OVzyy5RRpJY
Rõuge etapi videolink:  https://youtu.be/wLnnqWRQyqw
Võru etapi videolink: https://youtu.be/ddrQr8L7j5Y



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar