reede, 18. detsember 2020

Mõeldes igale noorele ja tema huvile!

Projekti nimi: „Värska mängude laegas“
Projekti toimumisperiood: 29.10.2020-30.11.2020
Projekti asukoht: Värska 
Projekti partnerid: MTÜ Nooruslik Setomaa, Värska Gümnaasium ja Värska ANK
Projektis osalejad: Kahel erineval mängu päeval osales erinevaid noori mitte vähem kui 40

Projekti tegevusi algusest kuni päris lõpuni korraldas kahe liikmeline meeskond, kes kaasas projekti erinevatesse etappidesse ka teisi noori olenevalt tegevuste mahust ja eesmärgist. Näiteks küsiti nõu, milliseid mänge soovitakse ja soovitatakse. Lisaks ettevalmistused ja järeltegevused koolimajas ning noortekeskuses ehk laudade ja toolide paigutamine, laudade katmine, koristamine jne. 

Meil oli palju toredaid koostööpartnereid. MTÜ Nooruslik Setomaa oli meie projekti juriidiline tugi. Jälgis arvete õigeaegset tasumist, eelarve korrektsust. Värska Gümnaasium ja Värska ANK andsid võimaluse projekti tegevusi ellu viia oma ruumides. 

Mis toimus? 
Andsime võimaluse Värska eri vanuses noortele põnevalt, lõbusalt ja harivalt aega veeta. Toimus kaks suurt mängude päeva, kus avasime mängude laeka. Laegas peitis endas väga palju erinevaid laua-, seltskonna, õue- ja aktiivmänge. Kõigil noortel oli võimalus endale sobiv mäng leida ja mõnusalt ja kasulikult aega veeta. Mänge saavad kasutada noored ka muudel vabadel hetkedel noortekeskuses. Kõigele lisaks soetasime laudu ja pinke, et edaspidi, veidi soojemal ja kuivemal ajal mängudega lausa õue kolida. 

Projekti elluviimine andis meile esiteks väga hea tunde. Oli rõõm näha, et nii paljud noored on võimalust kasutanud ja projekti tegevustega kaasa tulnud. Teiseks õppisime kindlasti planeerimist. Planeerida tuli nii aega kui ka kulutusi. Kolmandaks tuli meil olla arvestav, tähelepanelik, hooliv, sõbralik – kõik need omadused said veel rohkem kinnistatud. 

Nopi üles projektikonkursis osaledes on ülihea võimalus oma ideed ellu viia, sest nopi üles meeskond, sõbrad, kogukond on toetavad. Ole julge oma idee välja ütlema. Isegi, kui sulle tundub, et sa ise pole valmis projekti eest vedama, siis leia endale ümber inimesed, sest sellisel juhul sa ei peagi üksi midagi vedama, vaid siis tehakse juba koos tööd läbi koostöö!

Kahel erineval mängu päeval osales erinevaid noori mitte vähem kui 40. Edaspidi on kasusaajateks eeldatavasti veel 40-50 erinevat noort.
 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar