reede, 18. detsember 2020

Elame maailmas, kus kõik on võimalik!

Projekti nimi: Tartu trummiring
Projekti aeg: september-november 2020 (ringid jätkuvad ka edaspidi)
Projekti meeskond: Emma-Lotte ja Martin-Ott
Projektis osalejad: 13
Projekti partnerid: MTÜ Tartu Koidu Keskus

Septembris, peale 200 like täitumist, tegime ühe rõõmuhõiske ja asusime trumme tellima. Olime eelnevalt kõik pillid välja valinud, nii et saime tellimuse kohe ära teha, mis oli väga mõistlik, sest nende saatmine Saksamaalt Eestisse pidi võtma kuni kaks nädalat. Tellisime kokku ca. 30 pilli - erinevad trummid, djembed, bongod, kõlapulgad, Boomwhackersid, kalimba, linnuviled, sahistid jpm. Seejärel hakkasime mõtlema reklaamile ja võimalikele kohtumisaegadele. Levitasime sõna peamiselt FB-s, aga ka kultuuriaken.ee-s, Koidu Keskuse flaieritel ning samuti suust-suhu. Peamiselt osalesid tuttavad ning need kes on kuidagi Koidu Keskusega seotud kuna oktoobri lõpupoole hakkas liikuma koroona teine laine ning inimesed ilmselt hakkasid pelgama. Sellest hoolimata oli igal kohtumisel mõni uus inimene juures ja alati oli väga lõbus, nii meil kui osalejatel. 

Aeg lendas väga ruttu! Kuna osalejate arv oli ebaühtlane ja osalejad vaheldusid, ei olnud võimalik konkreetseid lugusid selle aja jooksul selgeks õppida. Seega olid kokkusaamised vabas vormis jämmimised ja rütmiharjutused, pillidega tutvumine ning koostöö harjutamine. Õpetasime rütme ning lasime inimestel ise luua, liikusime kindlas rütmis ning lasime ka lihtsalt end trummide pea välja elada. Eriti vahva oli näha eri vanuses inimeste koostööd, sest inimeste soovidele vastu tulles otsustasime võimaldada osaleda ka täiskasvanutel. Uueks aastaks andis see meile ka huvitava uue suuna- ringid peredele, kus vanemad saavad lastega ühiselt aega veeta ja samaaegselt pillimängu õppida. 

Väga vahvad pillid on Boomwhackersid, mis on erineva kõrgusega heli tekitavad torud. Nendega annab teha erinevaid rütmiharjutusi ja õppida üksteisega arvestamist ning samuti arendada tähelepanu. Nende pillidega õnnestus meil ära õppida mõned lihtsamad lood, nt. “Sepapoisid”, mille harjutamine oli väga vahva kogemus. 

Eks ikka oli ka tagasilööke, näiteks kui tellimus kohale jõudis siis selgus, et mõned djembed on väiksemad kui arvasime, õnneks on meil juba ka pisemaid trummihuvilisi, nii et saame neid kasutada väiksemate lastega tegutsedes. Samuti selgus ühel hetkel, et tellitud congad ei jõua enne novembri lõppu, mis tekitas veidi segadust seoses aruandlusega, kuid lõpuks leidis ka see olukord lahenduse. Üldiselt on kõige suurem väljakutse olnud siiski seotud viirusega, mis paratamatult meid kõiki hetkel puudutab, oleme võtnud arvesse Terviseameti soovitusi ning planeerinud tegevusi turvalisusest lähtudes. Tõsi küll, lootsime veidi suuremat osavõttu, kuid anname endale aru, et hetkel püsivad kõik inimesed rohkem kodudes, nii et see on mõistetav.

Meie enda jaoks on see projekt olnud hea võimalus harjutada koostööd erinevate inimeste ja ka organisatsioonide vahel, kas või alustades koostööst Koidu Keskusega, mille ruume kasutasime. Samuti on see andnud hea kogemuse seoses tähtaegadest kinnipidamise ja aruandlusega, mis hiljem kindlasti elus kasuks tuleb! 

Nüüd oleme juba tegemas plaane uueks aastaks, plaanime võtta jõulukuul rahulikult aja maha ning keskenduda sellele, kuidas saaksime parimal moel ringidega pärast koolivaheaega jätkata. Koidu Keskus on huvitatud trummiringide jätkamisest, millest on suur rõõm. Juba on huvilisi nii pereringidesse kui ka laste omasse, loodame väga, et saame jaanuarikuus täies mahus tööga jätkata! Suur tänu Nopi Üles tiimile ja rahastajatele, Koidu Keskusele ja osalejatele – elame maailmas, kus kõik on võimalik!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar