reede, 18. detsember 2020

Asjaarmastajad panid seljad kokku ja aina põnevemaks läheb!

Projekti nimi: Ekstreemspordi töökojanurk „Pagasitäis teadmisi ja praktikat“ 
Projekti toimumise periood: 01.10-30.11.20
Projektimeeskonna liikmete arv on 3 noort : Deeno, Christer ja Kennet.
Osalejate arv: 45 noort. Videotöötoas 150.
Taustakirjeldus: osalejad on osalenud video töötubades. Nendeks on olnud tõukeratta- ja rulatreeningutes osalevad noored. Rohkem noori saame kaasata kui noortetuba külastajatele avatakse. Momendil on noortetuba Viljandi linnavalitsuse otsusega suletud 20.11-04.11.20. 
Partnerite nimed: Viljandi Avatud Noortetuba, Sakala Keskus

Toimunud on kaks töötuba videovahendusel (ühe video saame lisada lingina, teine on monteerimisel)
1. Tõukeratta kaks treeningruppi on läbinud videotöötoa 150 noort. Pandeemia tõttu toimus töökojas olev töötuba, „ Kuidas loksust lahti saada“, noortele videovahendusel, kus treener õpetas parandama kõige sagedasemalt ettetulevat viga tõukeratta juures.
2. Rulatreeningu töötuba noort. Töötuba toimub videovahendusel, kus õpetatakse vahetama rulalauda (töötoa video monteerimisel)
3. BMX kooli töötuba. Selle töötoa saame teha, kui on selgunud millal võime noortetoa uuesti avada. 

Suurepärane õnnestumine on see, et tööde teostajateks on Viljandi Avatud Noortetoas varasemalt väga tihedateks külastajateks olnud noored, kes on samuti tegelenud professionaalsel tasemel ekstreemspordiga ja nüüd seda ka hobikorras teevad. Nende teadmised oli väga suureks abiks töökoja loomisel. Nad teadsid väga täpselt ja peensusteni, millist nurka ehitada ja milliseid põhilisi tööriistasid on vaja rataste ja rula töökorras hoidmiseks. Püsisime väga hästi graafikus projektiga seonduvate tegemistega. 

Oleme õppinud kui oluline on meeskonnatöö, kuulata erinevaid arvamusi ja leida neist parim. Hea on saada juurde julgust meeskonnatööd juhtida ja otsuseid langetada. Projektikirjutamise kogemuste pagas täienes ja saime julgust juurde ka edaspidiseks. On hea teha noorte heaks midagi sellist, millest noored on juba pikka aega unistanud. 

Praegu on probleemiks see, et pandeemia kimbutab taas. Kuna töökojanurk ja tööriistad said paika just 20. novembril, kui Viljandi linnavalitsus kuulutas välja, et noortetuba suletakse kuni 4.detsembrini, siis kahjuks ei olnud meil võimalik kavatsetud töötubasid noortega reaalselt läbi viia, vaid teeme seda videovahendusel, mida jagame noortele sotsiaalmeedias. Jõudsime teha tõukrattatreeningu ja rulatreeningu õppevideod, kui BMX kooli töötuba jääb praegu ootama aega kui avatakse noortetuba uuesti. 

Kogukonna noored saavad sellest abi jätkusuulikult, sest töökojanurk on alaline ja seda saavad kasutada kõik kogukonna noored, kel selleks vajadus.
Kuna töökojanurk sai püsti sel päeval kui kulutati noortetuba pandeemia tõttu suletuks, siis praegu oleme tagasisidet saanud sotsiaalmeedias noortega suheldes, kus nad väljendavad kui heameel neil on ja kuidas nad juba ootavad, et saaksid töökoda kasutada. 

Soovitame noortel olla julged viima oma soove, vajadusi ja unistusi täide. Nopi üles projekt on selleks suurepärane võimalus. Karta projektikirjutamist ei tasu, sest alati on Nopi Üles poolt väga hea mentor, kes aitab ja õpetab ning alati saame me abi ka noortetoa projektijuhilt, kui tekib mingi küsimusi või midagi tundub keeruline lahendada. Nii lahe on saad juurde projektikirjutamise oskusi alates A ja B õppimisest kuni korraldamise kogemusi välja. 

Projekti kasusaajad on kõik kogukonna noored, kel huvi ja vajadus töökojanurga jaoks tekib. Momendil on osalenud paari päeva jooksul videovahendusel töötoas 150 noort, kuid kuude lõikes võib arvestada, et kasusaajate arv kohapeal on 70 noort. (arvestame treeningud ja hobisõitjad) 

Siia on lisatud link Tõukeratta videotöötoast uues töökojanurgas, mida veebivahendusel noortele näitasime. 

Meil on lisada esialgu ainult töötubades videovahendusel osalenud noorte arv, 150 noort tõukeratta videotöötoas. 
Kui noortetuba uuesti avatakse, tekivad ka igapäevased töökojanurga kasutamise kogunumbrid, sest iga noor paneb registreerimislehele töökoda kasutades oma nime kirja. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar