teisipäev, 22. detsember 2020

Noored arendavad discgolfi kodukoha piiride üleselt!

Projekti nimi: Hageri Discgolfi park 
Projekti toimumise aeg: november 2020
Projekti meeskonda kuulus neli inimest, kõigil oli jagatud erinevad ülesanded, mida nad tegema pidid projekti käigus. Kokku osales projektis ja tegevustes kuu aja jooksul 15 inimest. Pime-disci mäng oli seotud maastikumänguga. 

Hageri Discgolfi pargi projektiga oli mitmeid raskuseid ja tagasilööke. Kuid nüüd on pandud maha korvid ja esimene võistlus peetud. Meie eesmärk oli sellega lastele näidata, kuidas on võimalik mängida ka pimedas Discgolfi ja tutvustada Hageri Discgolfi rada. Kutsusime ka lastele Kohila parimad Discgolfi mängijad, et nad tutvustaksid viske tehnikaid, erinevaid lähenemisi ja ketaste liike, et kuidas kettad käituvad. Formaat nägi välja selline, et alguses tehti tutvumisring ja tutvustati lastele viske tehnikaid ja pärast tegid lapsed 1 ringi omavahelise võistluse ja vanemad tegid 3 ringi võistluse. Lastele ei jaganud me esikolmiku kohti vaid jagasime auhinnad kõigi osalejate vahel. Suuremate arvestuses tegime esikolmiku põhjal. Laste klassis oli 8 osalejad ja vanemate klassis 4 osalejat. Lastele väga meeldis meie rada ja pimedas mängimine lisas lastele rohkem huvi juurde. Rada oli erinevate valgustitega valgustatud ja ohtu polnud. 

Projektis olid erinevad tagasilöögid. Üks suuremaid tagasilööke oli see, et 2 korvi asukohta pidime me muutma, sest ei saanud maalt luba, kuhu neid paigaldada. Kindlasti mängis suurt rolli võistluse korraldamine, sest võistlusele reklaami ei tohtinud piirangute tõttu teha. Seega me saime lisada võistluse kokku laste iga nädalase maastikumänguga. 

Tänu sellele projektile on Hageri inimestel ja selle ümbruses elavatel inimestel rohkem tegevusi. Hea on see, et seda Dsicgolfi rada saab kasutada aasta ringselt ja iga ilmaga. Arvestades seda, et rada asub kooli ja seltsimaja ümbruses siis on sellel rajal kasutajaid palju. Meie eesmärk on see, et rada kasutab umbes 20-40 inimest kuus. Kindlasti ei saa seda arvu iga kuu nii üleval hoida, kuid loodame parimat ja kui piirangud seoses COVIDiga langevad, saame teha suuremat reklaami enda rajale ja tuua inimesi kaugemalt Eestiski siia mängima. Oleme kindlad, et selle projekti mõju on tulevikus vägagi kõrge ja inimesed käivad seal mängimas. 

Peale pime disci võistlust pole vahepeal midagi uut kahjuks toimunud, kuid mängimas oleme rahvast näinud. Meie rada on avatud iga aeg ja rada on kõigile kogukonnaliikmetele tasuta. Plaan on teha talviti umbes 3-5 võistlust, et tutvustada inimestele Discgolfi talvel mängimist, sest see on ka omamoodi katsumus ja mis nõuab harjutamist ja erinevaid teadmisi. 

Projekti eesmärk sai täidetud, et luua inimestele, eelkõige lastele sportlik vabaaja tegevus. Kuna Kohila vallas elab palju discgolfi harrastajaid, kes otsivad erinevaid radu väljaspool Kohila ja Hageri ümbruses, siis nüüd neil on veel rohkem võimalusi mängimiseks. Võimalusi on selle projektiga palju. Saab korraldada erinevaid üritusi seda rada kasutades. Kogukonna tagasiside oli üllatavalt hea, sest paljud olid selle poolt, et luua siia discgolfi rada. Oli ka inimesi, kes lubasid tulla proovima, kes muidu discgolfist ei arva midagi ja see on meie jaoks vägagi tore, et sellised inimesed soovivad meie rajal discgolfi harjutada. 

Projekti käigus õppisime seda, et kõike on võimalik teha, isegi kui riigis on mitmed piirangud, mis keelavad ära üritused. Õppisime ka seda, et kuidas paljudes olukordades välja tulla, nagu näiteks erinevad tagasilöögid ja raskused. Kindlasti saime uut kogemust ajaplaneerimises ja eelarve koostamistes ja nendega kaasnevates probleemides.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar