neljapäev, 7. jaanuar 2021

Kunst koroona kiuste

Projekti nimi: „Tänavakunst Paides“
Projekti toimumiseaeg: Projekt algas 30.10.2020, lepingu sõlmimisega ja lõppes 30.11.2020, lõpparuande esitamisega. Projekti praktiline osa toimus 6.12-7.12. 
Projekti meeskond: Karolin, Uku, Heidi ja Cecile. Projektijuhiks oli Karolin - tegelesin kõige suurema osaga. Otsisin meile kunstniku, toitlustaja, ruumid ja materjalid. Samuti tegelesin seina ette valmistamisega, koosolekutega ja kõikide probleemidega, mis tekkida võisid. Uku tegeles peamiselt asjade meelde tuletamisega ja protsessi jälgimisega. Samuti tellis ta meile spreivärvid ja teisel päeval asendas mind projektijuhina, sest jäin haigeks. Cecile peamiselt oli moraalne tugi ja oli osalejana kohal. Heidi otsis meile osalejaid. 
Projektis osalejaid: u 12

Meie kunstnik oli Salme Kulmar. Ta tuli kohale juba laupäeval, et alustada seinade teipimega ja andis meile loengut. Meie toitlustajaks oli Priit Põder. Tema valmistas meile ette lõunasöögid mõlemal päeval ning samuti andis päevaks kaasa pirukad, millega saime ennast töö ajal kosutada. Meie rahaline partner oli Paide Gümnaasium, kes aitasid meil arved tasuda ja materjale kokku koguda. 

Tegevus algas 6. detsembri hommikul kell 11. Osalejad kogunesid noortekeskusesse ning seal alustasime tänavakunsti ajaloo ja teooria tutvumisega. Peale seda liikusime PAMTi, kus toimus kell 13 lõunasöök. Kui söödud sai asusime seina kaunistamise juurde. Värvisime seina ja lõime mustreid. 7ndal jätkasime seina kaunistamist. Peale kaunistamist toimus filmiõhtu ja arutlus. Ütleks, et kõik oli väga plaani pärane. 

Projekti tulemus pani unustama, mis kõik oli eelnevatel päevadel ja nädalatel keeruline. Tulemusega jäin väga rahule ning tundsin suurt rõõmu kui kõik valmis sai. Keeruline oli kõige organiseerimine, eriti, sest tegin väga suure osa üksinda. Mind aitas kõige rohkem Uku, aga muidu pidi enamusega üksi hakkama saama. Kõige suurem probleem tekkis, siis kui saime teada, et ei saa õues siiski korraldada ning pidime kohe kõik ümber korraldama. Seinad, mida lõpuks kaunistasime olid PAMTis. Õppisin üritusi korraldama ja kuidas inimestega paremini suhelda. 

Noored, kes meiega kaasas käisid väljendasid oma rõõmu kui töö valmis sai. Kõigile meeldis uus kogemus, mille nad projektilt kaasa said. Samuti rõõmustas PAMTi direktriss Martha, kes rõõmustas seinte üle. Noored õppisid spreivärve käsitlema. 

Soovitan järgmiselt osalejatel kindlasti aega paremini planeerida, muidu võib keeruliseks minna ning samuti tuleks leida tiim, kelle peale saad toetuda, sest muidu on väga keeruline osadest olukordadest välja tulla. 

Raha sai kõik kasutatud ning on hea meel, et seal probleeme ei tekkinud. Kõigiga sai head kokkulepped teha ning arved sai kõik enne 30nendat kätte nagu leping nõudis. 

Osalejaid oli umbes 12 kokku kui arvestada juurde kunstnik. Noori, kes projektiga kaasa lõid tuli Paide Gümnaasiumist kui ka Paide Hillar Hanssoo Põhikoolist. Inimesi kutsusime projektile stuudiumi ja tutvuste abil. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar