teisipäev, 15. detsember 2020

Noorte jaoks on ettevõtlikkus ja finantsteadmised olulised, loe:

Projekti nimi: “Edasi edule” 
Projekti periood: november 2020
Projekti meeskond: projekti viisid läbi kolm Tartu noort. 
Projektis osalejad: esimesel päeval ehk koolituspäeval osales kuusteist inimest, kellest üheksa video vahendusel. Teisel ehk lauamängupäeval osales kaheksa inimest. 

Projekti idee sündis nähes noorte teadmatust, kuidas paremini toime tulla ja tulevikus edu saavutada. Eesmärk oli suurenda Eesti noorte huvi eluks vajalikest teadmistest valdkondades, mida koolis ei õpetata. Soovisime, et oleks rohkem võimalusi leida informatsiooni ja uusi mõtteid parema elukvaliteedi saavutamisest. 

Koolituse teemadeks valisime finantsteadmised, motivatsiooni ja inspiratsiooni leidmine ning projekti haldamine. 

Korraldasime kaks päeva, millest esimesel käisid koolitajad rääkimas antud teemadest ning teisel mängisime Cash Flow lauamängu, et kinnistada kogutud teadmisi. Koolituspäeva kolmest koolitusest esimesel rääkis Kreete Uustalu olulisematest terminitest, mis seotud finantsteadmistega ning andis praktilisi nõuandeid spetsiifiliselt noortele. Teisena astus noorte ette Peeter Taim, kes rääkis erinevatest projektidest ning nende töömudelitest. Kolmandana koolitas noori Harald Lepisk motivatsiooni ning inspiratsiooni leidmise teemadel. Kõiki kolme tunniajalist koolitust filmiti, et lisada kasuliku informatsiooniga lühivideod internetti kõigile huvilistele vaatamiseks. 

Projekti korraldades õppisime, kuidas käib projekti kirjutamine ning korraldamine, arvestades igat detaili, et kõik hästi sujuks. Parandasime inimestega suhtlust ning õppisime, kuidas oma projekti eesmärgist head ülevaadet anda. Uusi kogemusi saime ka lauamängu ise uutele osalejatele tutvustades ning selles peituvaid teadmisi selgitades. 

Raskusi tekitas see, et mõndadele meie kirjadele ei vastatud ning pidime kiiresti leidma alternatiivseid koolitajaid sama kvalifikatsiooniga. Projekti läbiviimist segas ka viiruse levimise olukord, mistõttu oli osalejate arv tunduvalt väiksem kui olime lootnud. Seega muutuski olulisemaks meie idee teine pool, et filmida loenguid ning laadida üles, et jõuda suurema publikuni. 

Kohal olnud osalejad kinnitasid selliste projektide korraldamise olulisust. Noored said uusi teadmisi, mida hakata igapäevaselt kasutama, et parandada oma tulevikuväljavaateid. Ainuke negatiivsena välja toodud asi oli, et loengud jäid natuke lühikeseks ning huvitavaid teadmisi oleks rohkemgi kuulatud. Läbi filmitud videote loodame teha väärtusliku ning lihtsalt lahti seletatud informatsiooni rohkematele noortele kättesaadavaks. Kohapeal said osalejad palju uusi ideid, kuidas tulevikus ettevõtlikum olla ning luua kogukonnale väärtust. 

Lauamängupäev oli väga sisukas ning aeg liikus lõbusa ja vaba õhkkonna tõttu väga kiiresti. Kinnistati eelmisel päeval kuuldud finantstermineid ning osalejad rääkisid, et hakkasid koolitusi puudutavaid teemasid ka paremini mõistma. Seega üldine tagasiside oli väga positiivne ning usume, et saavutasime projektiga oma seatud eesmärgi. 

Järgmistel sarnaste projektide elluviijatel soovitame jätkuvalt puudutada teemasid, mida koolis õpetatakse vähemal määral. On tunda, et noored tunnevad puudust selliste teemade omandamisest. Lisaks soovitame võimalikult varakult kõigi toimetuste ning korraldustega pihta hakata. Meile tuli kasuks võime kiirelt ümber kohaneda ning takistustele mõtlemise asemel lahenduste otsimine, kuid kogu korraldusega jäime pisut viimasele hetkele. 

Osalejaid oli kokku 17, aga kasusaajate arv kasvab pidevalt tänu videotele, mida filmisime. Kuna informatsioon on ajale vastupidav, siis usume, et ka tulevikus saavad nendest väga paljud teadmisi ning väärtust.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar