kolmapäev, 31. august 2016

Humus festivali meeskond jagab nõuandeid ka teistele taotlejatele


Nimi: Humus festival
Aeg: 11.-12. August 2016

Meeskond
Humus festivali meeskond koosnes üheksast liikmest.
Noored: Sander Pettai, Kevin Kohjus, Johanna Jürmann, Anete Allekõrs, Andreas Martin Reili.
Mentorid: Riina Tootsi, Kärt Russak, Ege Enok, Urmo Reitav.
Humus festivali meeskonna ühine soov oli korraldada Viljandimaa noortele sündmus, kus noored saavad juurde teadmisi tervislikust elustiilist ja erinevatest sõltuvustest. Saime täidetud ka meie veel ühe olulise eesmärgi - tuua noorte ellu rohkem rannakultuuri.
Osalejad
Sündmusest oodati osalema vähemalt 500 Viljandimaa noort. Võime tunda uhkust, et kahel päeval kokku selline arv noori sündmusel ka osales.
Partnerid
Humus festivali toetajad olid Viljandi Maavalitsuse tervisetuba, Viljandi Linnavalitsus, Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Avatud noortekeskuste Ühendus (Nopi Üles programmi raames), Cinamon, Hesburger, Sohvy, LRK, Ramirent ja Myfitness.


Sündmuse kirjeldus
11. august 2016
11. augustil avasime hommikul kell 9.00 Viljandimaa noortele uksed Viljandi Avatud Noortetehases ning päev oli suunatud huvitavatele ja sisukatele koolitustele.
Koolituspäeva avas kõnega maavanem Erich Palm kõnega. Ta andis hea ülevaate, kuidas on tema tervislikult elanud ja hoidnud eemale sõltuvustest.
Peale maavanemat astus noorte ette tuntud koolitaja Pille Kriisa, kes pani noortel silmad kohe särama. Ta üllatas noori enda huvitavate maailmavaadetega noorte elust.
Sündmusel esines ka Indrek Linnuste, kes rääkis noortele ohtlikest sõltuvustest. Noored said selgemaks, kuidas neid üldse ära tunda ja nendest eemale hoida.
Kui koolitajad olid ära esinenud, oli võimalus kuulata noorte enda tegemisi. Noored said inspiratsiooni bändi Angus ja minifirma Vanora õnnestumistest, aga ka ebaõnnestumistest lugusid kuulates.
Päeva lõpetasid Viljandimaal tegutsevad organisatsioonid, et tutvustada noortele, kuidas on võimalik enda unistusi kogukonnas teostada ja Viljandimaal aktiivne olla. Organisatsioonideks olid Viljandimaa Noortekogu ja Viljandi Nootevolikogu.


12. august 2016
12. augustil algas tegevus Viljandi järve ääres. Omavahel said võistelda noored, kes olid ennem registreerunud rannajalgpalli ja -võrkpalli võistlusele.
Rannajalgpallis valiti sündmuse jooksul välja Viljandimaa meistrid. Võistlust aitas korraldada JK Tulevik. Võistlusel olid olemas ka esikolmikule medalid.
Rannavõrkpalli võistluse korraldamisele aitasid kaasa Viljandi Spordikooli võrkpalli tüdrukud. Esikolmik sai samuti toredaid ja väärtuslike auhindu tänu meie sponsoritele.
Õhtul kell 20.00 avasime noortele taas uksed Viljandi Avatud Noortetehases. Seekord toimus seal noortebändide konsert. Lavale astusid Viljandimaa ühed tuntumad noortebändid: Lights on the Ceiling, Sent from Viljandi, Tarvo Madsen ja Norman Reinberg ning Moonrocket. Õhtu peaesinejaks oli bänd Angus. Kontsert õnnestus väga hästi - saal ka rahvast täis ja rahvale meeldis esinemised meeldisid.

Mida me õppisime?
Terve sündmus oli kogu tiimile suur katsumus.
Terve projekti vältel oli meil probleeme meeskonna siseselt. Meeskonna koosseisust langes välja umbes 4 noort, põhjuseks ühise eesmärgi - sündmus ära korraldada, puudumine. Saime aru, et esimesel korral ei pruugigi kohe kokku saada ideaalset tiimi. Hea meeskond tuleb ajaga.
Meeskonna siseste muutuste tõttu jäime reklaamimisel ja kokkulepete tegemisel natuke asjade korraldamisega hiljaks. Õnneks sündmuse alguseks sai kõik vajalik siiski valmis.
Probleemiks oli ka tööjaotus, mis oli tingitud sellest, et projektijuhil ei olnud enda algsesse meeskonda piisavalt usaldust. Mida lähemale liikus sündmuse toimumise aeg, seda suurem usaldus tekkis omavahel meeskonnas.
Ka sündmuse ajal toimus muudatusi, millega pidi meeskond silmitsi seisma ja hakkama saama. 11. augustil jättis Myfitnessi koolitaja tulemata ning selle tõttu pidime nihutama pisut ajakava. Õnneks teine koolitaja sai varem ära esineda, kuid kahjuks ajakava nihkumisega pidi ÕF Cocoskin enda esinemisest ära ütlema. Ajakava nihkus ka 12. augustil, kuna tegemist oli spordisündmusega. Seetõttu pidime ära ütlema aga tantsutüdrukutele. Õhtuses osas tekkis eelviimase ja viimase esineja vahele 50 minutiline paus. Õnneks leidis projektijuht lahenduse kahe hea tuttava näol, kes olid nõus tulema esinema. Sellega sai olukord lahendatud.
Suurima õnnestumisena võib välja tuua hästi korraldatud reklaami. See tõi kohale soovitud noorte arvu. Meie meeskonna põhiprioriteet oli ka eeltöös reklaam, sest kui ei ole reklaami, ei ole ka inimesi.
Vaatamata tekkinud väljakutsetele, õnnestus sündmus hästi ning meeskond on kokkuvõttes sellega väga rahul.

Ettepanekud järgmistele toetuse saajatele
·         Tehke seda, mis teile meeldib!
·         Tehke asju õigeaegselt!
·         Te peate toime tulema muudatustega, reageerides neile kiirelt ja julgelt!
·         Raha pole raske saada
·         Ärge võtke probleeme liiga isiklikult!

Pildid

 Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar