kolmapäev, 31. august 2016

Laeva valla noored ootavad muusikaringi väga

Projekti nimi ja asukoht
Nimi: Laeva pillimängu huviring
Asukoht: Laeva küla
Kuidas on projektitegevused siiani läinud?
Projektitegevused on siiani väga hästi läinud. Rääkides erinevate juhendajatega, oleme jõudnud järeldusele, et päris igasugust pilli ei tasu osta. Kõigepealt on vaja teha taustauuring, kui paljud noored ja mis vanuses on mingist pilliringist huvitatud. Läbirääkimisi oleme pidanud Tartu valla muusikakooliga ning muusikakooliga helivõlu. Hetkel oleme ootaval seisukohal. Muusikakoolide õpetajad ootavad ära, enda koolide täituvused ja siis saavad anda meile infot, juhendajate kohta, kes meie valda saaks õpetama tulla. Oleme arutanud erinevaid tasustamise variante ka Vallaga. Vald on nõustunud huviharidust pilliringina toetama. Septembrikuu jooksul tahame kõik vajalikud kokkulepped juhendajatega sõlmida, eeltöö noorte eelistuste osas selgeks teha ning vajalikud pillid osta. Pilliringid hakkavad tööle septembrist. Noored juba ootavad!
Oleme võtnud Curly Stringsilt hinnapakkumise. Hinnapakkumine on nii suur, et kahjuks vallast me selle jaoks toetust ei saa. Võtame kasutusele järgmise variandi- korraldame ürituse kutsudes külla erinevaid muusikakooli õpilasi, kes pakuvad kogukonnale etteaste.
Mis on eriti hästi õnnestunud?
See, et me 150 laiki kokku saime ja oleme saanud oma unistuste täimiseks toetust. See, et muusikakoolid ja juhendajad kellega rääkinud oleme on andnud positiivset tagasisidet ja seadnud meie lootused selleni, et me saame endale väikesesse maakohta juhendajad. Oleme saanud suuliselt noortelt rõõmsameelset tagasisidet selle kohta, et laevas hakkavad pillimängu ringid.
Millised probleemid või murekohad on tekkinud?
Probleem on selles kas ikka leiame kõikidele pillidele juhendajad. Esialgne hirm tekkis just viiuli juhendaja leidmisega. Milliseid pille osta. Nt. kas kuni 8 aastastele või 10-13 aastastele. Pillide ostu puhul tuleb arvestada nii paljude erinevate näitajatega, et inimesel kes pole piisavalt kursis läheb raskeks. Kasvõi nt. klassikaline kitarr? Basskitarr? Elektriline kitarr?
Probleem on tekkinud reklaamüritusega, kuhu soovisime kutsuda esinema ansambli Curly Strings. On selgunud, et sellise maksumusega ansamblit kahjuks pole võimalik esinema kutsuda. Oleme kaalunud ka varianti raha leidmiseks sponsorite kaudu, kuid otsustasime siiski, et kutsume hoopis erinevate muusikakoolide õpilased esinema. Rahalises mõttes tundub see mõistlikum.
Mida on juba tehtud ja mida tehakse järgmiste sammudena?
Tehtud:
1.      Raha ja kogukonna toetus on saadud
2.Läbirääkimisi juhendajate ja vallaga on alustatud
3. Eelistuste uuringu jaoks plakat on koostatud
Järgmiseks:
1.  Sõlmime juhendajatega kokkulepped
2.  Läbirääkimised vallaga finantseerimise osas
3. Koostame pillimängu huviringi tabeli, kus kajastame toimumisaegasid
4. Räägime läbi esinejatega avaüritusega seoses
5. Tähtajaline registreerimine huviringidesse
6. Informeerime noori uutest võimalustest osaleda huviringides
7. Alustavad pillimängu huviringid

Mida olete projekti läbi viies siiani õppinud?
Olen õppinud projekti tegema (mõtlema suuremalt ja paar sammu ette),info jagamist eakaaslastele, koostööd,  kuna see on minu esimene projekt olen ma väga palju õppinud ja kindlasti kirjutan tulevikus veel projekte mis arendavad kogukonda.
Millist lisatuge vajaksite?
Ma ei tunne, et hetkel lisatuge vajan. Oleme saanud juba suure eeltöö tehtud ja nüüd tulebki veel oodata ja noortele reklaamida pillimängu huviringi. Et kõikide pillide ringid tööle saada ja vajalikud kokkulepped sõlmida. Selles on abiks noorsootöötaja. Kui see tehtud oleme olnud tublid.



Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar