teisipäev, 9. august 2016

Paikuse suvelõpupeo vahearuanne

Paikuse suvelõpupidu „Tänapäeva muinaslugu“ toimub Paikusel Kastani väikekoht 10 välihoov või Paide mnt 19 sisesaal.

Kuidas on projektitegevused siiani läinud?
Oleme kokkuleppinud, et ühildame kaks üritust kokku – lasteaia poolt korraldatava perepäeva ja meie kontserdi. Seega saame suure ühise päeva, kus leidub tegevusi igale vanusegrupile. Üritus algab kella 16:30st, kui pealaval hakkavad esinema meie omad kohalikud staarid – alates kõige noorematest kollektiividest kuni täiskasvanute ning erinevate töökollektiivideni välja. Samal ajal toimub pealava lähedal paiknevates erinevates boksides mitmekülgseid tegevusi: Huvikooli digituba, Sindi Tuletõrje Seltsi töötuba, Paikuse Tervisenõukogu eestvedamisel toimuv televõistlus „Üle eesti koolikokk“, male simultaan tuntud maletajaga Kaido Külaotsaga, lasteaia loometrupi etendus. Lisaks on võimalus tasu eest keha kinnitada toitlutusalas, hüpata batuudil, soetada vigurõhupalle, teha näomaalinguid ja osaleda pildistamisel. Õhtu kulmineerub ansambel Terminaatori kontserdiga, mille juhatab sisse omakorda meie oma noortekeskuse Bändiruumi noortebänd!
Siiani on kõik kenasti sujunud – meie kõige lähedasemad koostööpartnerid on hetkel noortekeskus, lasteaed ja politsei. Ka vald on meid igakülgselt abistanud – andnud vajalikud nõusolekud ja load.

Mis on eriti hästi õnnestunud?
Eriti hea meel on selle üle, et meil on õnnestunud leida erinevates vanusegruppides esinejaid! Koostöö partnerite vahel on tihe ja üksteist toetav– meiega arvestatakse ning oleme kaasatud erinevatesse protsessidesse võrdväärsetena.
Millised probleemid või murekohad on tekkinud?
Oleme sponsorite abil kogunud kokku pea kogu peaesineja tasu, pisut on veel puudu. Loodame, et saame ka puuduoleva summa kokku kas siis vallavalitsuse või vallaelanike abiga. Pisut muretseme ka ilmataadi pärast – kuigi meil on võimalus korraldada üritus uues suures spordisaalis, oleks vabaõhuüritus siiski kõigile parem. Küsimusi on tekitanud ka turvameeste olemasolu vajalikkus – kas neid on vaja või mitte? Kuna üritus on tasuta ning mõeldud eelkõige meie enda kandi elanikele ja noortele, siis usume et kõik sujub rahulikult ja pingeliste olukordateta. Samas teame, et sõnum ürituse toimumise kohta on levinud hoogsalt ning igaks juhuks tahame olla valmis ka raskemateks juhtumiteks (kui üritusele tulevad väljastpoolt Paikust riiakamad noortekambad). Samas tuletame endile meelde, et üle ei tasu ka muretseda – meie üritus saab toimuma tööpäeva lõpus ning lõpeb hiljemalt 20:30 (igati mõstlik aeg), oleme välja hõiganud et tegemist on alkoholi ja suitsuvaba üritusega, mis toimub teadlikult kas siis lasteaia territooriumil või spordikeskuse saalis. Miks valisime teadlikult need kaks kohta – sest mõlemal territooriumil lähtuvalt seadusest ei tohi suitsetada ega alkoholi tarbida – see teadmine distsiplineerib alateadikult ka ürituse külastajaid. Samuti on mõlemal territooriumil olemas turvakaamerad. Lisaks kaasame appi ka nii era-kui ametirõivais politseinikud ja abipolitseinikud. Natukene muretseme ka parkimise pärast. Väga raske on ette ennustada, kui palju tegelikult üritusele rahvast tuleb (sõltub see ju suuresti ka ilmast) – kui peaks tulema ka väljast poolt meie kandi rahvast, siis kas suudame ikka tagada mugava parkimiskorralduse? Ilmselt laabub kõik hästi, kuna oleme arutanud läbi erinevad stsenaariumid ning pannud paika vajalikud tegutsemisplaanid. Omajagu raskusi tekitab ka see, et alati peame mõtlema ka plaani „B“ peale, et kui sajab vihma, siis kuidas kõik tegevused planeerida spordihoonesse.

Mida on juba tehtud ja mida tehakse järgmiste sammudena?
Oleme pidanud maha mitu ühist koosolekut erinevate koostööpartneritega (lasteaed, noortekeskus, politsei, vallavalitsus, huvikool, erinevad partnerid, sponsorid jpt.). Tänaseks on meil paigas kogu esinemiskava. Kokkulepped, kes mille eest tasub – meie kanname siis lava ja helitehnika rendi kulud (osad arved on ka juba tasutud). Kuna otsustasime kaks suuremat üritust – lasteaia perepäeva ja meie noortekontserdi – kokku ühildada, siis oleme omakorda nüüd kaasatud ka lasteaia perepäeva tegemistesse. Suurimat peavalu on tekitanud seni tulevase liiklus-ja parkimiskorralduse läbi mõtlemine – paljud tänavad tuleb sulgeda (eraldi kokkulepe vallaga), vaja on parkimiskorraldajaid ja liiklusmärke.
Meie projektiga oleme otseselt kokku pannud esinemiskava – kes lavale tulevad, mis repertuaariga. Kogu tehniline pool on läbiräägitud – kust saab vajaliku elektri, kuhu tuleb täpselt lava, kuidas ja kunas lava üles pannakse, kuidas paigaldatakse helitehnika, kunas algavad lavaproovid, mida keegi esinemiseks vajab, kes on helimees jpm. Kes on õhtujuhid, milliseid tehnilisi vahendeid nemad vajavad, mida nad räägivad, kuidas toimub liikumine jne. Paigas on sissepääsuväravates olevad isikud (et üritusest osavõtjad ei tuleks alkoholiga).
Järgmiseks tahame paika saada detailse esinemiskava (minutilise täpsusega – oluline nii esinejatele, helimehele kui lavavalgustajale). Samuti on vaja koostada parkimise – ja liikluskorralduse kohta kaart (sotsiaalmeediasse), ürituse territooriumil toimuvate tegevuste paiknemise kaart (sot.meediasse kui ka sissepääsuväravatesse). Lähipäevil jagame laiali ürituse plakatid, suhtus laiema meediaga. Kohalikku ajalehte sai ka väikene artikkel kirjutatud (http://parnu.postimees.ee/3786717/paikusel-astuvad-ules-kohalikud-staarid-ja-terminaator).

Oleme projekti seni läbi viies õppinud, et koostöös peitub jõud ning ühiselt on kõik võimalik – tuleb vaid uskuda ühisesse eesmärki ning selle nimel pisut vaeva näha!

Me ei olegi senistest koosolekutest fotosid teinud – pole lihtsalt märganud, alati on nii palju tõsiseid asju arutada. Aga püüame end parandada ja edaspidi meeles pidada. Igal juhul saab üritusest kindlasti palju fotosid olema!

Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar