teisipäev, 11. oktoober 2016

VitaActive´i projektist kasvas välja kohalik bänd!

Ajavahemikus 4.06-30.09 toimus Narvas projekt "VitaActive initsiatiiv". Projekti eesmärgiks oli luua keskkond, kus kohalikud noored saaksid meeldivalt ja samas ka kasulikult oma vaba aega veeta. Projekti korraldasid 5 aktiivset Narva noort VitaActive noortegrupist ning osalejateks olid kõik noorukid, kes antud ajavahemikul organiseeritud üritustest osa võtsid. Osalejate arv on umbes 100-115 inimest.

Projekti raames oli organiseeritud 2 talendiõhtut (20.06 ja 05.08) 2 karaoke õhtut (23.06 ja 9.09), lauamängu õhtu ja suur sügise alguseks pühendatud Harvest Party. Talendiõhtudele olid kutsutud osalema kõik Narva noored, teisel õhtul pidid korraldajad isegi väikese castingu tegema, sest soovijaid oli rohkem oleks võimalik arvata. Kasutuses olid trummid ja helitehnika. Rohkesti sai noorte talendite laule ja pillimängu kuulda, aga ka luuletuste lugemine ja tants ei jäänud tagaplaanile. Talendiõhtukäigus said korraldajad ürituse organiseerimise kogemust ja arendasid oma suhtlusoskusi. Osalejatel oli võimalus õppida mingil määral helitehnika kasutamist, arendada suhtlemisoskusi aga ka saada esinemiskogemust laval. Kindlasti jätkub talendiõhtute toimumine ka peale projekti ametlikku lõppu. Lauamängu õhtu toimus 3.09 ning sellest võtsid osa 12 kohalikku noort. Ilusa muusika saatel mängiti nii reaktsiooni, mõtlemist kui ka suhtlemist arendavaid mänge. Ürituse organiseerisid noored ise, korraldajate ülesandeks oli ainult mängud kohale toimetada. Õhtu käigus õpiti eelkõige tundmatute inimestega kontakti looma, grupitööd tegema ja kindlasti saadi väiksemate ürituste organiseerimiskogemust. Osalejate tagasisidele toetudes saame väita, et lauamänguõhtud muutuvad igakuiseks traditsiooniks. Karaokeõhtud meeldisid noortele kõige enam, sinna kogunes 15-23 noort õhtu kohta. Esimesel õhtul olid pisiprobleemid helitehnikaga, kuna seda ei osatud veel õigesti kasutada. Õnneks ei häirinud see osalejaid-noori, kes tuled korraldajatele hea meelega appi. Koostöö tulemuseks oli enam kui kahetunnine kultuuriline üritus. Jällegi olid karaokeõhtud poolenisti noorte enda organiseerida, kes mis järjekorras esines, mida laulis- kõike seda tegid nad ise. Polnud probleemi sellega, et noori tuleks lavale sundida.

Seni viimaseks projekti raames toimunud ürituseks oli sügise algusele ja saagi korjamisele pühendatud Harvest Party, kus debüteeris värskelt tekkinud noortebänd .COM. Just peale trummide ja helitehnika ilmumist VitaActive ruumidesse hakkas grupp kohalikke noori õhtuti koos muusikat mängima ning mõne kuu möödudes sündiski uhiuus bänd, mis hakkab ka edaspidi Narva noortele eeskuju andma. Harvest Party'le tulid mitte ainult noored, vaid ka tööeas inimesed, lapsed ja nende vanemad, ühtekokku oli osalejaid umbes 30 inimest. Koos lauldi, kuulati mõnede talendiõhtudel osalenud noorte live-etteasteid ja nauditi sõbralikku keskkonda. Mõndasid lauamänge mängisid tollel õhtul ka lapsed. Sellel õhtul oli palju suhtlemist ja muusikat.
Kõik üritused õnnestusid hästi.

"VitaActive initsiatiiv" projekti raames õppisime korraldajatena kaasata noori ürituste organiseerimisse, lahendada üritustel tekkinud jooksvaid probleeme ning arendasime kindlasti ka selliseid võtmepädevusi kui suhtlemine emakeeles, ettevõtlikkus, algatusvõime ja sotsiaalne pädevus. Ei tohiks märkimata jätta ka ametlike dokumentidega töötamise kogemust. See projekt pani aluse kultuuriliste ürituste ketile, mis lõid ja loodetavasti hakkavad ka arendama kasulikku ajaveetmise keskkonda ning seega muudavad Narva noorte ettekujutust vaba aja meeldivast veetmisest.






Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar