reede, 3. märts 2017

Kõik ujuma!

Soovime toetuse abil tõsta ujumisoskust ja tuua noored tervisliku tegevuse juurde. Kui asi on organiseeritud, siis löövad meie noored alati kaasa. Valgu on väike küla Märjamaa vallas. Kohapeal ei ole meil spordimaja. Paraku ei ole märgata, et puhkepäevadel õpilased sporti teeks. Nii möödubki vaba aeg niisama- kes istub arvutis, kes vaatab telekat, näpib telefoni. Ühesõnaga aeg möödub ebasportlikult ja igavalt. Noored on sageli omavahel arutanud, et tahaks Märjamaa ujulas ujumas käia.
Kahjuks ei lähe sobival ajal bussi, et seda teha, vanemate jaoks on see liiga suur ajakulu ja rahaline väljaminek, paljudel peredel ei ole võimalik sellist väljaminekut lubada ning paljudes peredes pole autot ka. 
Igal aastal räägitakse inimeste vähesest ujumisoskusest ja sellega kaasnevatest uppumistest. Ujulas käimine tõstaks noorte ujumisoskust, füüsilist võimekust, aitaks vaba aega sisukalt täita ja tooks noored tervist parandava tegevuse juurde. Ühiselt midagi toredat tehes liidab see noori ning omavaheline läbisaamine muutub ka paremaks. Noortele organiseeritud vabaajategevuse pakkumine hoiab noori eemal võimalike kahjulike harjumuste tekkimisest. Planeerime ujumas käia laupäeviti. Kui ujumisbuss on käima pandud, siis see seob kogukonda. Viime maikuus läbi kogukondliku tervisepäeva, kus kõik soovijad saavad osaleda. Tervisepäeva korraldame maastikumänguna, kus meeskondlikult läbitakse erinevate ülesannetega kontrollpunkte. Meeskonnad võistlevad omavahel. Loodame, et tervisepäevale tuleb vähemalt 70 inimest. Lisaks kutsume Päästeameti ujumise ohutuspäeva läbi viima. Valgu pargis on mõisaaegne tiik, mis on lastele suureks ahvatluseks. Ujumisoskuse parandamine on väga oluline!
See idee aitab liita kogukonna noori, leida neile sportlikku tegevust, mitmekesistab vaba aega ja tõstab ujumisoskust. Lisaks tõstab see enesehinnangut, kui saad kogeda asju, millest unistad, aga mille täitumiseks ei jätku kahjuks rahalisi võimalusi. Kui noored tegelevad tervislike tegevustega, siis ei teki nii kergelt kahjulikke harjumusi. Kui koos mingi üritus organiseerida ja läbi viia, siis see tõstab kogukonna ühtsust ja liidab inimesi- tekivad ühised huvid.
Taotlesime Nopi Üles ideekonkursilt 1181 €.

Noorte piirkondlikute omaalgatuste konkursi "Nopi Üles" tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar