neljapäev, 2. märts 2017

Rannu noorte omaalgatusidee: SISUKAS KOOLIVAHEAEG- NOORTELT NOORTELE!

MIS? 2-päevane graffitilaager, kus õpime kasutama graffitivahendeid ja -tehnikaid ning noortekeskuse seinale valmib noorte ühislooming. Väljasõit Raadi lennuväljale paintballi turniirile, DJ töötuba uute noorte diskorite väljaõpetamiseks. Vaheaeg lõpeb noorte tunnustusõhtuga, kus uued DJ-d oma oskused proovile saavad panna, valitakse Rannu Aasta Noored 2017, esinevad noored ise ja Tartu noortebänd "Psychonaut Society".
KASU KOGUKONNALE? 

● Koolivaheajal on noortel ainus koht aja veetmiseks Rannu Pere- ja Noortekeskus. Midagi muud vaheajal Rannus noorte jaoks ei toimu. Noortesündmusi üldse toimub Rannus paar-kolm korda aastas (ööbimine, disko, väljasõit), kuid noored sooviksid rohkem üritusi. Noorte endi korraldatav kevadvaheaeg annab neile juurde soovitud noortesündmusi- laagri, õpitoa, väljasõidu ja noorte tunnustusürituse. 
● Noored ei istu kogu vaheaja kodus arvutis või telefonis, vaid õpivad juurde uusi oskusi- graffiti valmistamine, laagri korraldamine, väljasõidu ja õpitoa planeerimine, areneb loovus, õpime koostööd ja meeskonnavaimu, õpime kasutama diskopulti ja korraldama noortediskosid, areneb organiseerimisoskus ja vastutusvõime, saame end väljendada ja välja elada. 
● Graffitilaagri kaudu avastab noor endas loomingulisuse ja edasise huvi kunsti vastu, millest võib saada tema uus hobi ja kirg. DJ töötoas leiab noor endale uue viisi eneseväljenduseks ja võimaluse hakata edaspidi iseseisvalt läbi viima noortediskosid. Paintball liidab omavahel erinevas vanuses Rannu noori ja õpetab neile koostööd. Kevadvaheaja korraldusmeeskonnast kasvab välja uus punt aktiivseid noori, kes ka edaspidi teistele noortele asjalikke ja kasulikke üritusi organiseerivad.
● Graffitilaager ja DJ õpituba tutvustavad noortele uusi huvialasid ja annavad võimaluse uute huviringide tekkeks Rannu Pere-ja Noortekeskuses.
● Noorte tunnustusüritusel valitakse Rannu Aasta Noored 2017- Rannu Aasta Kõige Sõbralikum Noor, Rannu Aasta Aktiivseim Noor, Rannu Aasta Enim Üllatanud Noor ja Rannu Aasta Tõusev Täht (aasta jooksul millegi erilisega silma jäänud noor). Noorte tunnustamine tõstab nende motivatsiooni ja aktiivsust ning annab võimalusi tublimaid noori tunnustada.
 ● Rannu noored tegutsevad Rannu Pere- ja Noortekeskuses, mis asub Rannu Kogukonnakeskuses (Barbara Külakeskus). Samas majas asub ka Päevakeskus pensionäridele ja Perearstikeskus, seega saavad kõik kogukonnaliikmed osa noorte ühistööna valminud seinamaalingust Pere- ja Noortekeskuses.
● Kuna Pere- ja Noortekeskuse tegevused on mõeldud tervele kogukonnale, siis on vaheaja tegevustes osalema oodatud peale noorte ka täiskasvanud kogukonna liikmed. Kogukonnaliikmed saavad tulla tutvuma noorte tegevusega graffitilaagris ja DJ õpitoas ning osa võtta noorte tunnustusürituselt.

Taotletav summa: 1930.-
Noorte piirkondlikute omaalgatuste konkursi "Nopi Üles" tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar