neljapäev, 20. aprill 2017

Rannu noorte koolivaheaeg oli lahe!

Projekti nimi: SISUKAS KOOLIVAHEAEG- NOORTELT NOORTELE!

Projekti toimumise periood: 02.03.2017–15.04.2017

Korraldajaid 7:
Karina Kamenik, 17, Elva Gümnaasium
Alice Dedov, 13, Rannu Kool
Elise Täär, 13, Rannu Kool
Martiina Tenno, 13, Rannu Kool
Tanno Tarum, 14, Rannu Kool
Märt Tenno, 14, Rannu Kool
Aire Tamm, 33, Rannu Pere- ja Noortekeskus- noorsootöötaja

Partnereid 7:
MTÜ Spekter (Tallinn)-  tänavakunsti töötubade läbiviijad ja tänavakunsti vahendite maaletooja
MTÜ Rannu Noorteühing- DJ õpitoa läbiviija, diskotehnika rent
MTÜ Paintland (Tartu)- paintballi pakkuja
Rannu noortebänd “Right After You”- tunnustusürituse soojendusesineja
Tartu noortebänd “Psychonaut Society” (Tartu)- tunnustusürituse peaesineja
FIE Hillar Viksi (Rõngu)- bussijuht
OÜ Aleksaar (Rõngu)- meenetasside trükk

Tegevuste ja toimunu kirjeldus:
19.-20.03 toimus MTÜ Spekter 3 juhendaja läbiviimisel Rannu Pere- ja noortekeskuses 2-päevane graffitilaager, mille raames räägiti graffiti ajaloost, tehnikatest, valmistati šabloonid, tehti proovikatsetusi ja lõpuks valmis pere- ja noortekeskuse 3 seinale noorte ühislooming.
21.03- kohaliku noore dj juhendamisel said osalejad ise proovida olla dj puldi taga ja muusikat miksida. Juhendaja tutvustas dj pulti ja õpetas nippe, kuidas seda disko ajal kasutada. Tunnustusüritusel said 2 usinamat õpilast ise õpitoa juhendaja käe all muusikat lasta ja diskot läbi viia.
22.03- väljasõit Tartusse Raadi lennuväljale paintballi mängima. Juhendaja selgitas reegleid ja nõudeid ja 3 tunni jooksul said kõik piisavalt üksteist kõmmutada, osalejad olid väga vaimustuses.
23.03- ettevalmistused (tordi-pitsa valmistamine, bändiproovid, ruumide ettevalmistamine ja kaunistamine, tehnika ülesseadmine, tänukirjade ja meenete valmistamine) noorte tunnustusürituseks.
24.03- Rannu noorte tunnustusüritus- noored olid ise õhtujuhid, esines 2 noortebändi, söödi noorte endi valmistatud torti ja pitsat, kuulutati välja Rannu aasta kõige sõbralikum, kõige aktiivsem, kõige enim üllatanud noor ja Rannu Aasta Tõusev Täht. Tänati kõiki, kes üritusele kaasa aitasid tänukirja ja maiusega.

Osalejate arv: 103
Graffitilaager- 15
DJ- töötuba- 10
Paintball- 19
Tunnustusüritus- 59
Kasusaajad olid kõik Rannu noored, sest igal soovijal oli võimalus tulla ja vaheajasündmustest osa võtta.

Ülevaadet saadud kogemustest:
Mis läks hästi: hästi olime teinud, et broneeringud ürituste läbiviimiseks olid juba eelnevalt tehtud, seetõttu ei olnud vaheajanädala kätte jõudmisel vaja suurt muretseda. Noorsootöötajate abiga kulges kõik ladusalt.
Probleemid: raskusi oli noorte sõnapidamise ja erinevatele sündmustele registreerimisega, sest vahetult enne iga üritust tuli kõigi registreerunute käest üle küsida, kas ta ikka osaleb ja mõni oli meelt muutnud, mõni ärkas alles viimasel hetkel, et tahab osaleda. Korraldajal oleks lihtsam, kui see, kes end kirja on pannud, ka sellest kinni peab.
Mida õppisime: usaldusväärsest meeskonda on raske leida, kuna lõpuks jäi projekti peakorraldajaks siiski vaid kõige vanem meeskonna liige Karina. Nooremad olid abiks igaüks eri projektietappides, aga nende peale ei saanud algusest lõpuni loota.
Väga suur õppetund just noorematele korraldajatele oli see, et nad nägid, kui palju tuleb vaeva näha, et mingit üritust või väljasõitu üldse korraldada ja selleks raha saada. Tänu noortele korraldajatele, kuulsid ja said sellest aru ka sündmustel osalejad. Ei ole nii, et tuleb idee ja on võimalik seda kohe teostada. Tänu projektikogemusele oskavad noored nüüd erinevaid noortele suunatud üritusi enam väärtustada.

Ettepanekud järgmistele taotlejatele: projektimeeskond tasub luua võimalikult vanadest ja arukatest noortest, kelle puhul sa tead, et saad nende peale loota projekti kirjutamise alustamisest kuni projekti lõpetamiseni välja. Pigem väiksem, aga asjalik ja usaldusväärne meeskond.


RANNU NOORED TÄNAVAD SISUKA KOOLIVAHEAJA EEST! :)
















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar