kolmapäev, 10. mai 2017

Kes Toilasse ei jõudnud, jõuab "Noor Liider" koolitusele Viljandisse!

Meie projekti nimeks sai „Koolitussari „Noor Liider“, kuna tahame läbi oma koolituste anda noortele vajalikke teadmisi turundusest, müügist ning süstida nendesse motivatsiooni kui ka julgust, et nad omal käel algataksid projekte ning muid ettevõtmisi, mis neile hingelähedased on. Asukohad said valitud selle järgi, kus asuvad meie, Risto ja Sigridi, kodukohad. Soovime sünnipaikadesse tagasi anda ning sealseid noori aidata, et nad oleksid julgemad ning ettevõtmist täis – tulevased liidrid. Selles tulenevalt toimus esimene koolitus Toilas, Toila rahvamajas ning järgmine toimuv Viljandis, kust on pärit Risto.

Esimesed koolitajad olid Gerda Rand ning Janek Mäggi, kes on tõeliselt oma ala spetsialistid, täis entusiasmi ning mõlemad on ääretult nooremeelsed. Nende teadmiste ja kogemuste pagasid on suured, nad on palju näinud, õppinud ja ka saavutanud. Osalised ise jäid koolitajatega väga rahule ning meie isiklikult ei suuda ka järgmiste koolitajate jagatavaid teadmisi ära oodata, sest nendeks on Annika Arras ning Iskander Ahmet. Samamoodi on tegemist professionaalidega, kes mõistavad nii müüki kui ka turundust. Nemad esinevad Viljandis ning ülesehituselt on tegemist analoogilise koolitusega, nagu oli Toilas, kuid asukoht ning koolitajad on vaid erinevad.

Senimaani on projektitegevus suurepäraselt edenenud kuna esiteks on projektijuhtidel hea tiimitöö, me mõistame üksteise soove ning soovitud tulemust. Teiseks on nii Toila kui ka Viljandi kohalikud ettevõtjad ja sponsorid olnud ääretult vastutulelikud ning aitavad läbi selle noortele midagi väga head pakkuda. Seda siis läbi koolituste asukohtade, toitlustuse, sponsorluse kaudu jagatud auhindade. Meie täname neid!

Tänaseks päevaks on esimene koolituspäev toimunud ning seda edukalt – noori tuli 20-ne ringis ning kohal olid erinevad vanuseklassid. Kõige nooremad olid 13 ning kõige vanemad olid keskmiselt 20 aastat vanad. Ka veidi vanemas eas inimesi oli kohal, mis tuli küll üllatusena, kuid teeb meid uhkeks. 19. mail toimub järgmine koolituspäev Viljandis ning kuna antud koolitust on meil võimalik pikemalt ette reklaamida ning kuulutada, on oodata, et see tuleb veidi suurema mastaabiga, kui Toilas. Siinkohal tooks välja ainsa murekoha, mis hetkeseisuga tekkinud on – kuna projektid ei liigu alguses niivõrd kiiresti, kui oleks vaja, jäi Toila koolituspäeva väljakuulutamiseks ning reklaamimiseks väga vähe aega. Samas jällegi, arvestades, kui paljud kohale tulid, saame taas rahul olla. Sellest tulenevalt õppetund meile mõlemale – alati ole valmis, et kõik ei pruugi Teie tahtmisest tulenevalt kiiresti liikuda ning mõne ürituse väljakuulutamiseks võib jääda lausa, et nädal. Nädalast aga pahatihti ei piisa. Meil läks seekord õnneks, kuid järgmine kord tasub seda kindlasti vältida.


Oleme maininud kui rahul oleme meie – ka osalised on senimaani rahule jäänud. Rahule on jäänud nii noored kui ka koolitajad ise. Kõige enam meeldis kõigile just see asjaolu, et kuna saal polnud püsti täis, tekkis osalejate ning koolitajate vahel väga hea kontakt ning side. Kõik tundsid, et koolitaja just kui räägiks just täpselt nendega ning kõik olid kaasatud. Õhkkond oli vahva ja kõigil olid suud naerul. 

Koolitaja Janek Mäggi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar