kolmapäev, 17. mai 2017

Lüllemäe noored on haaranud kaasa paljud kogukonnaliikmed!

Lüllemäe pargi renoveerimine
Lüllemäe Põhikooli 8. klassi õpilaste projekt

Vahearuanne

Projekti käigus on siiani korraldatud ja läbi viidud korrastustalgud, planeeritud väiksemaid järeltalguid ja korraldatud pargi avamisüritust. Algusest peale oleme projekti kaasanud ka oma klassikaaslased, kellega koos on ühiskonnatundide raames läbi viidud projektiarutelusid.

Talgud õnnestusid hästi. Vaatamata ebasoodsale ilmale tuli kokku ca 30 vabatahtlikku, kelle abiga saime pargi õunapuud lõigatud ja ka lehti jms. risu koristatud. Väikesed probleemid on tekkinud ajaplaneerimisega - video ja talguteavitus läks välja planeeritust hiljem.

Hetkel on jagatud korraldusmeeskonna abivägedele ülesanne uurida ajalootunni raames pargi ajaloo kohta võimalikult palju infot -  sellest teeme näituse, millega saab tutvuda avamisüritusel ja ka hiljem. Käivad ka täpsemad läbirääkimised pargi edasise hoolduse osas (prügi, puude hooldus).

Edasiseks plaaniks on leida avamisürituse jaoks parki võimalikult palju loomi. Juba on räägitud kohaliku farmipidajaga, kes nõustus tooma meile hobuseid, kitse ja muid nelja- ja kahejalgseid. Plaanime korraldada huvilistele hobuse- ja ponisõite ning ühtlasi harida neid veidi seoses kohalviibivate loomade eest hoolitsemisega.

Projekti läbi viies oleme õppinud… projekti läbi viima. Sellega kaasneb oodatust rohkem ebameeldivat tööd nagu näiteks igav paberimajandus, aga loodame, et lõpptulemus on seda väärt. Talgutel läbiviidud koolituse käigus õppisime lisaks rahvale ka meie korralikult õunapuid lõikama ja muud moodi hooldama. Reklaamvideo monteerimine oli tüdrukute jaoks kogemus, mis kindlasti marjaks ära kulus. Lisaks sellele sai Ere droonilennutamiskoolituse ja oskab nüüd ka ise kauneid kaadreid filmida. Avastasime reklaampostrite tegemiseks uue põneva keskkonna paljude võimalustega, millega tulevikus kindlasti ka lähemalt tutvume.


Hetkel ei oska ette ennustada, millist lisatuge meil vaja võib minna. Kui midagi peaks tekkima, võtame kindlasti ühendust.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar