kolmapäev, 17. mai 2017

Sõna saavad ka Lüllemäe noorte juhendajad :)

Vahearuanne juhendajate pilgu läbi

    Omaalgatusliku projekti elluviimine oli pikalt olnud plaanis juba mitme eelneva aasta jooksul. Uuesti Nopi Üles programmi üleskutset nähes oli plaan selge – pakkuda noortele taas kord võimalus midagi vahvat oma kodukoha heaks ära teha. Mõeldud – tehtud, Ere ja Liisa haarasid pakkumisest kinni ja tulid välja toreda ideega teha korda Lüllemäe külakeskuses asuv meierei park ning pidulikult taasavada see Karula-Taheva-Mõniste ühisel lastekaitsepäeva sündmusel.

    Suure entusiasmiga alustatud projekti käigus on praeguseks saadud kogemusi nii läbirääkimiste, meeskonnatööoskuste, infovahetuse, video monteerimise, drooni lennutamise (Ere), õunapuude hooldamise ja talgusupi keetmise osas. Koos oleme õppinud tagasilööke vastu võtma, neid hindama ja analüüsima. Öeldakse ju, et vigadest õpitakse, kuid mitte alati ei ole see nii kerge. Kindlasti teame nüüd, et kõige kiirema ajaga koolis ja tööl on raske lisakohustusi siduda. Õppima peab tähtaegadest ja kokkulepetest kinnipidamist. Nii mitmedki teavitused läksid välja liiga viimasel minutil. Samuti on õppimise koht erineva iseloomuga inimestega koos töötamine.

    Praeguseks tehtud tegevused:
    ·         Tellisime EasyUpist talgutööde tegemise ajaks ja pargi avamise päevaks loomadele varjualuseks pop-up 4x8m telgi. Oleme telgiga väga rahul ning saame seda ka edaspidi kogukonna tegevustel ära kasutada.
    ·         Organiseerisime ja viisime läbi talgupäeva 29.aprillil. Sel ajal kui ülejäänud Eesti tormihoiatusega kodust nina välja ei pistnud, lõikasime meie lakkamatus vihmas õunapuid, vedasime oksi, riisusime parki ja sõime boršisuppi. Teame nüüd, kes on need hullumeelsed, kes meid kunagi alt ei vea! Taolisi pööraseid oli kokku 28 (kaasas nimekiri).

    ·         Hetkel peame läbirääkimisi parki tulevate prügikastide prügi äraveo osas ning tellime Bauhofist pargipingid. Veel käivad läbirääkimised Karula Rahvuspargiga infostendi ja parki tuleva lasipuu meisterdamise osas, ettevalmistusfaasis on näituse ettevalmistamine pargi ajaloost ning käivad arutelud pargi edasiste hooldustööde planeerimisest. Kõnelustest Ere ja Liisa klassiga on välja käidud mõte, et meierei park võikski jääda praeguse 8. klassi hooldada. Selle idee kohaselt võiks klass tulla ka vilistlastena kord aastas kokku ja ühiselt pargis toimetada.


    ·         3. juuni lastekaitsepäev ja pidulik pargi avamine: meie pargi taasavamine on Karula-Taheva-Mõniste lastekaitsepäeva ühisplakatil. Kokkulepped kohalike loomapidajatega on tehtud. Mõned varasemad kokkulepped on veel vaja kinnitada. Ilmnes ka ootamatu väljaminek seoses vankrihobuse tellimisega. Algselt projekti algfaasis oli kokkulepe, et vankrihobuse saab sponsorluse korras ja me oma eelarvest ei pea selle eest tasuma. Paraku omaniku jaoks on see nii palju suur väljaminek, et olime sunnitud oma eelarvest selle jaoks vahendeid leidma, et avamise päeval külastajatele ikkagi vankrisõitu pakkuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar