kolmapäev, 21. juuni 2017

LARP töötoad on alanud!

Meie eesmärk on tutvustada ja populariseerida LARP'i Tarvastus. Kuna Tarvastus ei ole väga palju huvitegevusi, siis soovime noortele pakkuda alternatiivi. Nopi Üles projekt võimaldab seda.

Oleme alustanud materjalide ostmisega ning esimeste töötubadega. Hetkel on olnud larp'i relvade ja kilpide töötoad. Selleks ostsime kõigile meisterdamiseks bambust, teipi, bofferit (toruisolatsioon) ja vineeri.
Tulevasteks töötubadeks on olemas juba paks nahk, millest noored meisterdavad omale turiveid ja kilpide detaile. Edasine eesmärk on soetada presentkangas telgi et meisterdamiseks, õhem nahk ja kangas kostüümide ning terasplekk turviste tegemiseks.

         Hetkel on probleem, et kuidas Tallinnast presentkangas Tarvastusse transportida nii, et oleks võimalikult odav ja mugav. Kaalume erinevaid variante.

          Samuti võib lugeda raskuseks ruumipuuduse. Materjale on palju, kuid ladustamisvõimalused on piiratud. Sestap hoiame asju erinevates kohtades - mõned asjad on Tarvastu koolis, mõned kellegi kodus kuuris jne. Asju meisterdanud oleme siiani Tarvastu koolimajas ja Viljandis sepikojas - meiserdamiskoha leidmisega siiani raskusi pole olnud.

Relvatöötuba:

Toimus 3 korda ning valmistasime palju mõõku ja odasid. Tegime ka varu, et juhul kui trennis mõni puruneb, siis ei pea muretsema. Algul näitasime noortele ette ning järgnevad mõõgad tegid nad juba täitsa iseseisvalt.

Kilbitöötuba:

Hetkel on toimunud 2 korda, kuid iga 2päeva tagant, igaüks, kes soovis omale painutatud kilpi, pidi nimekirja alusel tulema tööruumi, et oma kilp ise pinge alla panna. Esimese kilbi tegime kõik koos, et kõik näeksid mismoodi tuleb pingutada ning hetkese seisuga on meil 4 suurt painutatud
kilpi. Plaanis on veel 2-4 teha.

Töötubades osalevad ka väiksemad ning nemad saavad omale meisterdada väiksemad painutamata kilbid.
Lisaks anname aktiivselt ka larp'i trenne. Trennid toimuvad esmaspäeviti ja töötoad kolmapäeviti kella kolmest. Huvilisi ja aktiviste on palju.
Trennides kõige vanem ja aktiivsem juhib ehk annab trenni. Trennides õpitakse mõõgavõitlust, arendatakse füüsilist jõudu ja vastupidavust. Samuti harjutatakse meeskonnatööd ning selle juhtimist.

Piltidel on siis noored turviseid vaikselt sepistamas ja kavandamas ning kilbi painutamine koolimajas.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar