teisipäev, 5. september 2017

Vastseliina noortel juba filmimiseks materjali leidub!

Projekti nimi: „Vastseliina Youtube´i kanal Vastseliina Noored“.
Toimumise periood: 22.03.2017-30.08.2017
Asukoht: Vastseliina
Korraldajad: Rain Traagel
Partnerite nimed: Vastseliina Noortekeskus, Vastseliina Rahvamaja, VideoRec
„Vastseliina Noored“ on noortegrupp, mille osalejate arv on 15 inimest. „Vastseliina Noored“ on noortepärane Youtube kanal, mis kajastab Vastseliina tegemisi koos intervjuude ja vestlustega. Youtube kanal aitab kajastada olulisemaid noorteinfo valdkondi.
Projektitegevuse käigus filmisime Vastseliinas erinevaid üritusi ning tegime osaliselt intervjuusi. Videokaamera saime kätte 26. Mai. Esimene filmine üritusest toimus 28. Mai. Üritus „Kevadpidu“ toimus Vastseliina Rahvamaja taga. Kevadpeo raames tehtud video on töödeldud.  Pärast üritust filmisime Vastseliina Piiskopi linnuses rahvatantsimist. Popkultuuri nädala raames filmisime meigi- ja soengukoolitust ning Libdub´i, kus oli kaasatud terve Vastseliina gümnaasium. Noorte Youtube kanali tegevustesse kaasamiseks toimus kohtumine Youtuber Martin Lapiniga.  Youtuber rääkis, kuidas alustada Youtube kanaliga, et motiveerida noori osalema Youtube kanali tegevustes. 1. Juunil filmisime Vastseliina rahvamajas noorte muusikali „Rocklaager“. 3. Juunil filmisime Vana-Vastseliinas ühte üritust, kus tuli Vaiko Eplik laulma. Elamustuur „Lastevabariik“ toimus Vastseliina Gümnaasiumi õuealal 7. Juunil ning programmi raames filmisime erinevaid töötubasi ja laste etendust. 16 juunil filmisime Vastseliina rahvamaja ees „Õhtulaulud“ ning tegime intervjuud ürituse peakorraldaja ja esinejaga. Vastseliina Maarahva Laat toimus 17. – 18. Juuni ning selle raames filmisime pealaval toimuvat.
Me oleme õppinud juurde uusi kogumusi juurde, kuidas kaasata rohkem inimesi videosse. Kuidas teha häid videosi, et heli kvaliteet oleks puhtam ja selgem. Kuidas teha meeskonna tööd. Sellest sügisest algab multimeedia huviring.

Kogukonna tagasiside on olnud hea. Kogukond on teadlik meie tegevustest, sest suvel filmisime erinevaid üritusi ja tegevusi on toimunud pärast kaamera kätte saamist. Kogukond on huvi tundnud, et me hakkasime oma tegevusega pihta. Meie tegevuse vastu on tuntud huvi, sest meid on kutsutud erinevatesse kohtadesse filmima.

Meie projekti algne eelarve oli 1996,26 eurot.  Kogu projekti tegevusele mõeldud summa läks videokaamera ostmiseks koos lisaakuga ning mälukaardiga.  Tegelikult kulus projekti jaoks 1963 eurot. Tänu kaamera muudatusele andis ettevõte meile kaasa tasuta mälukaardi ja kuna mälukaart oli olemas, siis tänu sellelele jäigi raha kulutamata.

Projekti elluviimiseks on oluline tugev meeskond, kellega koos teha projekti. Tegevuse käigus tuleks arvestada kõikide inimeste oskustega, siis sel juhul on lihtsam ülesandeid jagada. Kasutage seda “Nopi Üles” projekti konkursi võimalust ning proovi idee teoks teha!

Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.
Vastseliina Gümnaasium [LipDub]: https://www.youtube.com/watch?v=oVuWHCZRD6E

“Vastseliina Noored” tegevused:  https://www.youtube.com/watch?v=fPGlspqyjBs

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar