neljapäev, 19. oktoober 2017

Laeva valla tüdrukute projekt tõi valda jalgpallitrennid!!!

Projekti nimi: Jalkaga sõbraks
Projekti toimumise periood: 05.05.2017-30.09.2017
Korraldajate arvu, osalejate arvu ja tausta kirjeldus: Korraldajaid oli 4 (meeskonnas kolm noort ja noorsootöötaja). Projektist sai kasu ligi 70 inimest. Toimusid kogukonnaõhtud, jalka sõpruskohtumised erinevate noortekeskustega, suur jalgpalli perepäev ja lõpuüritus.
Partnerite nimed: Meid toetasid: Nopi Üles projektifond, ANK, Euroopa Sotsiaalfond, Haridus-ja teadusministeerium, ENTK, Laeva Vallavalitsus, Laeva Spordihoone ja Laeva valla Avatud Noortekeskus.
Tegevuste ja toimunu kirjeldus: Peale taotletud raha kättesaamist läksime varustust ostma, kõik koos kogu meeskonnaga. Selleks, et varustus erinevate ürituste (kogukonnaõhtud, sõpruskohtumised jms.) olemas oleks. Esimese üritusena toimusid meil talgud. Talgutega tegime korda jalgpalliväravad (värvisime ja panime uued võrgud) ning jalgpalli platsi. Teise üritusena toimus meil kogukonna jalkaõhtu. Kogukonna jalkaõhtul toimus jalgpallimäng kogukonna inimeste vahel. Rõõm oli ka see, et täiskasvanud inimesed tulid jalgpalli mängima ja veetsid meiega toredalt aega. Kolmandana oli meil sõpruskohtumine Nõoga. Toimus mäng Laeva tüdrukud vs Nõo tüdrukud ja Laeva poisid vs Nõo poisid. Sellel sõpruskohtumisel saime ka kanda enda jalgpallisärke, milled ostsime projekti rahade eest. Traditsiooniks sai see, et kahele täpselt samasugusele jalgpallile panid kõik võistkonna liikmed oma autogrammid. Üks pall kingiti Nõole ja teine pall jäi Laevale. Neljandana toimus meie põhiüritus: ,,Suur Jalka Perepäev". See nõudis väga suurt ettevalmistust ja palju aega ning koos planeerimist. Suurele Jalka Perepäevale oli meil tellitud libe jalgpalliväljak, see oli väga lahe. Jalgpalliväljaku saime tellida esialgselt planeeritud täpsusstendi raha eest ja pidime ka juurde panema. Täpsusstendi me osta ei saanud, sest selliste mõõtudega stendi me ei leidnud, mis oleks meie väravale sobilik olnud. Jalka Perepäeval toimus meil palju erinevaid võistluseid- lauajalka turniir, teatevõistlused, kõksimisvõistlus, jalgpall, täpsusmängud, libeda jalgpalli võistlused nii suurtele, kui ka väikestele jne. Esinesid ka Laeva tantsuringi noored. Päev kulges meil väga hästi ja kõik said veeta lõbusalt aega värskes õhus. Ilmataat küll meiega kõige lahkem ei olnud, sest ilm on väga külm ja vihmane. Päeva lõpus olime kõik väga väsinud ning läksime kõik neljakesi sööma (see oli siis nö. meeskonna kvaliteetaeg ja tunnustus. Oli uhke tunne küll-TEHTUD!). Viiendaks oli sõpruskohtumine Puurmani valla noortega. Toimus jalgpallimäng tüdrukud omavahel ja poisid omavahel. Siin jätkasime jalgpalli kinkimise traditsiooniga. Ühe autogrammidega palli said Puurmani noored ja teise Laeva noored- ikka selleks, et jalgpalli „pealada“. Viimasena toimus meil lõpuüritus. Algul olid meil toredad jalgpalliga seotud mängud ning siis oli jalgpallimäng sega võistkondadena. Õhtul toimus disko, kus olid samuti toredad mängud, hea muusika, tänamine jne.
Ülevaade saadud kogemustest: Kogemusi saime väga palju. Õppisime kuidas läbi viia suurt üritust, mis on mõeldud kogu perele ja kui palju tööd see tegelikult vajas. Iga pisiasi oli vaja läbi mõelda. Õppisime kuidas rahaga paremini ümber käia ja eelarvest kinni pidada. Iga asja jaoks oli eraldi eelarverida, mida tuli korduvalt üle arvutada, et asjast ülevaade oleks. Saime ka konflikte omavahel kogeda. Vahel juhtus ikka nii, et kõik ei mõelnud asju samamoodi ning hakkasime vaidlema. Või nt. see, et kes mida teeb ja mille eest vastutab. Eelarvesse olime küll planeerinud, et ostame täpsusstendi, mida üritustel kasutada, kuid kahjuks ei leidnud me ka Google abiga sobivat stendi. Rõõmu teeb meile see, et projekti toes ostetud vahendid on noortekas igal ajal kättesaadavad ning tänus sellele projektile saime kogukonnas propageerida jalgpalli. Meie ostetud vahendeid soovib kasutada isegi kahelise kasvatuse õpetaja, kellega me jalka võistlustel käime. Ikka on hea enda särkide ja väravavahi kinnastega võistlustel käia 😉. Suureks töö võiduks on see, et tänu meie projektile toimuvad alates oktoobri kuust Laevas nüüd jalgpalli trennid, mida juhenda JK Tammeka treener! Lõppude lõpuks läks kõik ikkagi väga hästi ja oleme oma tehtuga väga rahul ning kogemusevõrre targemad.
Ettepanekud järgmistele taotlejatele: Kui teil on soovi projekti teha siis kindlasti tehke seda, see annab teile palju uusi kogemusi, tutvusi ja koos tegemise rõõmu!

Osalejate arv , projektist kasusaajate arv: ligikaudu 70 inimest










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar