esmaspäev, 18. detsember 2017

Kuidas lahendada akustika probleeme?

Projekt toimus ajaperioodil 05.09.2017-1.12.2017. 
Projekti korraldajate arv oli 4 – Mikael Parman, Ilgar Kulijev, Erik Mumm ja Stefan Ojassoo. Projektis osalejate arv oli 15. 

Projekti partnered olid Kehra Kultuurikeskus, Kehra Noortekeskus, Agar OÜ ja Anija vallavalitsus. Projekti tegevused toimusid alates septembrist kuni praeguseni. Septemberi jooksul korraldasime ajurünnakuid, et välja selgitada multimeedia stuudio jaoks vajamineva tehnika ning arutasime stuudio paigutuse osas. Septembri lõpuks saime tehnika tellitud ning see hakkas vahelduva eduga Thomannist kohale jõudma. Oktoobri alguses selgus aga, et oleme mõned nüansid kahe silma vahele jätnud. Peamine problem oli ruumi akustika, mis selgus alles esimesel lindistamis sessioonil. Nimelt kajas meie väike tuba märgatavalt rohkem kui ette oskasime aimata ja lindistamise kvaliteet oli alla meie ootuse. Oktoobri kuu kulus meil toa akustiga probleemide lahendamisele, proovisime ise ehitada akustilised paneelid, mis õnnestusid meil alles pärast mitmendat katset. Ise tehtud akustilised paneelid ei näe küll esinduslikud välja, kuid teevad oma töö ära. Nüüd same toas ilusti lindistada ning selle puhul oleme alustanud ka koolitustega. 
Läbi projekti õppisime meeskonna töö tähtust, teistega arvestamist ning probleemide lahendamist. Kogukond on meie projekti väga tugevalt toetanud ning oleme välja noppinud kohalikud talendid, kes on stuudios juba lindistamas käinud. Oleme stuudios valmis saanud ka esimesed heliteosed, mida oleme varsti ka valmis avaldama muusikavideoga. 
Kogukonnal on nüüd Kehras võimalik oma teoseid tulla võtta linti, näiteks käis meil stuudios heliklippi raadioreklaami jaoks lindistamas Kultuurikeskuse juhataja. Ettepanekud järgmistele taotlejatele on järgmised: pange kokku meeskond, kellel on ühine mission ning toetage üksteist ning uskuge oma visiooni!








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar