esmaspäev, 18. detsember 2017

Teotahe on nakkav :)

Noorteprojekt „Värska köök“ toimumise periood oli 6. september 2017 – 1. detsember 2017.  Projekt viidi läbi Värskas, mida vedasid eest 2 aktiivset kohalikku noort. Osalejaid oli üle 35-e kolmest erinevast vallast Värska, Orava ja Mikitamäe. Korraldajad olid täisealised noored, kes  tegid koostööd Värska ANK meeskonnaga.
Värska köök projekt kujunes välja väga õpetlikuks ja inspireerivaks. Idee loomine sai ju alguse noori kummitanud murest kuidas vastu pidada, kui on pikk koolipäev ja palju huvitegevust. See mure on murtud, noored on saanud suurepärase võimaluse toitu valmistada ja ka hoiustada. Lisaks sellele on tekkinud iga nädalane võimalus üheskoos uusi toidu alaseid nippe koguda. Jätkub toiduklubi tegevus.   
On näha noorte säravaid silmi, kui noortekeskuse ust avades tungib ninna küpsetiste lõhn või on teadmine, et jess, täna saab üheskoos kokata. Niivõrd tänuväärne on näha laua taga nii suurt hulka noori keda tõesti huvitab toidu tegemine.   
Köögis olevad uued vahendid andsid/annavad võimaluse arendada noortes loovust, kokandusalaseid oskusi ja teadmisi, kutsus laua taha koos aega veetma sõbrad ning nii mõnigi nutitelefoni minut sai veedetud hoopis juurvilju tükeldades.
Oleme tänulikud, et noored on saanud endale niivõrd vajalikud vahendid. Need jäävad meid teenima veel pikkadeks aastateks. Elagu nopi üles noorteprojekt!   

Meie ettepanek ja mõttekild järgmistele taotlejatele on, et iga uus ettevõtmine annab kuhjaga uusi kogemusi. On tunda tänutunnet inimestelt, kes on osa saanud nendest suurepärastest noorte algatatud projektidest, mis annab omakorda energiat ja teotahet juurde. Teotahe on nakkav, seega leia oma kogukonnas sõbrad ja tuttavad keda nakatada.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar