reede, 12. jaanuar 2018

Aseri noortekeskuse piljard

Aseri Noorteka omaalgatusliku projekti ideeks oli saada piljardilaud noortekasse.
Meie projekt ei sujunud just kõige kergemini.

Tellisime laua www.playtables.ee lehelt.  Kirjavahetus oli pikk, valida oli mitmete laudade vahel, aga hind sai siiski määravaks. Lõpuks saabus laud meile otse Soomest kohale. Kahjuks, aga ei saanud me lauda kokku panna, kuna meil oli ruumi puudus ja täiskasvanute inimeste jonni pärast pidid noored kannatama. Noored käisid pea iga päev uurimas, et millal siis piljardilaud kokku pannakse?

Kui Aseri vald liitus Kunda ja Viru-Nigulaga ja meist sai uus Viru-Nigula vald, hakkasid lõpuks asjad liikuma. Suurimad tänud siin kohal Raido Tettole, Ainar Sepnikule, Meeli Eelmaale, kes aitasid kaasa kiire tegutsemisega. Kui  lõpuks anti roheline tuli tegutsemiseks, sai kiiremas korras 3 vinget töömeest kohale kutsutud ja laua kokkupanek sai alguse. Kõige tähtsam töö oli laua loodi saamine.

Teine ülioluline  ülesanne oli riide peale liimimine. Hommikul kell 10.00 hakati lauda kokku panema  ja kella 17.00 tehti juba esimesed mängud laua kokku panijate poolt. Täname vabatahtliku tegevuse eest, Aigar Allikmäe, Koit Oras ja Aivar Jalakas. Kahjuks ei lõppenud ka siinkohal meie konarlik tee, sest kogu komplektist on veel endiselt puudu kolmnurk, mis on väga oluline piljardi mängimise juures ja lambid, mis peaksid laua kohal rippuma. Loodame, et ka need kunagi meieni jõuavad.

Lõpuks jõudis kätte pidulik päev: piljardilaua avamine. Selleks puhuks meisterdasime tikuvõileibasid, puhusime täis õhupallid ja kutsusime külalisi. Kundast Meeli Eelmaa (avalike suhete spetsialist) ja Ainar Sepnik, kes on spordijuht. Ka noori oli tavapärasest rohkem kohal, mis oligi ju üheks eesmärgiks. Õhupallid lendasid taeva poole ning kate eemaldati vabatahtlike ehitusmeeste poolt. Noorteka poolt oli neile ka väikesed meened mälestuseks – loodid, need olid ju olulised tööriistad kogu laua kokkupanemise protsessi juures. Reegleid tutvustav mäng täiskasvanute poolt oli päris põnev ja küllap oleksid mehed rohkemgi mängida tahtnud, aga noored ootasid juba kannatamatult.

Meie üritusel oli kohal ka „püstolreporter“ Aljona Mihhejeva, kes küsis kokkutulnutelt, huvitavaid küsimusi. Näiteks: „ Kas sulle meeldiks hoopis roosa kattega piljardilaud?“ või, et „ Kas hakkate tulevikus piljardit siin mängima?“ Loomulikult hakkavad need noored, kes kohal olid piljardit mängima ja nii mõnigi tüdruk eelistaks hoopis roosat värvi lauda. 😊

Lisaks reporterile oli meil ka päris oma fotograaf Ailiis Allikmäe, kes klõpsis palju pilte igast olukorrast  alates laua kokkupanekust ja lõpetades esimeste mängudega.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar