reede, 19. jaanuar 2018

Neeme kooli õpilastel ideedest puudust ei tule

20.detsember külastas Nopi Üles projektijuht Riin Neeme kooli õpilasi, et üheskoos kaardistada kohaliku kogukonna murekohad ja viimistelda oma idee Nopi Üles konkursile esitamiseks.

Esmalt tutvustati Nopi Üles omaalgatuslike ideede fondi ja juba läbi viidud ideid, millest noored said ka palju inspiratsiooni oma ideede elluviimiseks. Seejärel asuti üheskoos kaardistama probleeme, mida noored on oma kodukohas märganud ja mida sooviksid lahendada. Näiteks tundsid noored puudust erinevatest sportimisega seotud võimalustest, millest valiti välja see üks kõige igatsetuim huviala. Vahetunnis kaasati ka teised noored, kes said töötoas osalejatele nõu anda, nii et mõeldi kõikidele kogukonna noortele.  Noored leidsid, et Neemes võiks kindlasti olla skatepark, väljasõite kaugemate piirkondadega tutvumiseks ei ole hetkel piisavalt, kirjeldati uusi noortele suunatud võimalusi, millega tutvuda tahetakse. Eriti hea meel on selle üle, et nii mõnegi vajadusega juba tegeletakse ja noored said selle kohta juhendajatelt otseinfot.

Nii tüdrukud kui poisid aga tõid põhiliseks vajaduseks välja jalgpalli mängimise võimaluse, mis hetkel Neemes heal tasemel puudub. Jalgpall on Neemes populaarne ning kokkusaamise kohti on niigi vähe - jalgpalliväljaku olemas olu võimaldaks noortel tegeleda oma huvialaga, annab võimaluse viibida värskes õhus kui ka oleks kokkusaamise kohaks Neeme noortele, kellel hetkel kogukonnaplatsi ei ole. Kõikidest ideedest tahavad noored Nopi Üles fondi esitada just jalgpalli võimaluste arendamise idee ja sellega ka ühiselt tegutsema hakati. Mõeldi läbi kõik tegevused, mis projekti elluviimise puhul olulised oleks, milline on idee teostumise tegevuskava ja kui palju rahastust selle jaoks vaja oleks.

Noored on usinalt tööle hakanud ja teavad täpselt, mida kohalikud noored igatsevad. Juba varsti on kõigil võimalus nende plakatile "like" panna ja ideele hoogu anda. Jääme ootele :)

Noorte piirkondlikute omaalgatuste konkursi "Nopi Üles" tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmis „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar