reede, 12. jaanuar 2018

Raasiku ja Anija valla laager "Eri rahvusest noorte lõimumine läbi seikluskasvatuse"

Raasiku ja Anija valla ühine laager „Eri rahvusest noorte lõimumine läbi seikluskasvatuse“ sai toimumisajaks 26.-28.detsember. Kolmepäevane laager tõotas tulla huvitav ja täis seiklust ning lõimumist. Laagrit alustasime Kehra noortekeskuses, kus noorsootöötajad võtsid meid vastu tee ja küpsistega. Korraldasime ice-breaker mänge, et üksteisega tuttavaks saada ning seda teha just koos midagi kogedes. Mängisime aliast vene keelsete sõnadega, mis oli üpris teistmoodi kogemus Raasiku valla noortele. Peale lõunat tutvusime ait-kuivatiga, kus saime ülesandeks leida üles aare. See oli väga põnev ning tekitas ühtse meeskonna tunde, sest tegime kõik ühe eesmärgi nimel tööd. Järgmiseks oli samuti meeskonnamäng- pidime etteantud tegelaskujudest moodustama näidendi. See oli väga lahe ning tore, et ka juhendajad sellest osa võtsid. Õhtul olid seiklused lauamängude näol. Erinevates punktides olid erinevad strateegilised lauamängud. See oli väga põnev.

Teisel päeval sõitsime Arukülla. Ees ootas seiklusmäng orienteerumisega, kus mängis rolli ka digipädevus. Jällegi moodustasime segarühmad, et üksteisega rohkem tuttavaks saada. Mängu viis läbi 360kraadi seiklusfirma ja mängu nimi oli „100 MÖLKI“. Saime palju liikuda ja mitmesuguseid teadmisi koguda. Peale lõunat saime kätt proovida discgolfis ja vibu laskmises, mida korraldas MTÜ Arcumi poolt. Õhtu lõpetasime fotojahi ja kinoga.

Viimane laagripäev oli Tallinnas. Külastasime põgenemistuba ja proovisime peitust mängida täiesti pimedas toas.
Toitlustuse eest kandis hoolt Iff Catering. Aitäh maitsvate söökide eest!


Õpimomente oli aga väga palju, kõige suuremaks kogemuseks oli erinevate taustaga noortega koostöö tegemine. Noored õppisid kuidas konflikte lahendada, üksteisega arvestada ning ka seda, et kuidas erinevate juhendajatega on koostööd teha. Noored õppisid analüüsima enda tegevusi ja õpimomente, tugevusi ja nõrkuseid, kuidas järgmine kord miskit teisiti teha. Tagasisidestasid enda ja teiste tegevust. Samuti oli juhendajatel huvitav kogemus teiste noortega koostööd teha.

Kokkuvõttes ütleksime, et laager täitis täiega enda eesmärki ja kahe erineva valla noored said uusi väga vahvaid tutvusi ja kindlasti teeme koos palju erinevaid koosolemisi. Juba on plaanis veebruaris lauamängudeöö. Soovitame kindlasti osaleda Nopi Üles projektikonkurssil, sest see on suurepärane võimalus teha oma unistused teoks. 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar