esmaspäev, 31. detsember 2018

Keila noortekeskuse filmiring


Filmiringi esimene kohtumine toimus teisipäeval (11.12.2018) kell 16:00. Toimumise kohaks oli Keila Noortekeskus. Esimesel kohtumisel me kuigi palju veel ei teinud, vaid tutvusime, rääkisime oma kogemustest ja ootustest seoses videote tegemisega, uurisime millist tehnikat meil on ning vaatasime minu ja meie teise ringijuhendaja eelnevalt valminud videosi.

Järgmine kohtumine toimub juba järgmine teisipäev (18.12.2018) ja siis uuel aastal alustame täisvõimsusel 15. jaanuarist. Esimesel kohtumisel oli kohal 13 noort vanuses 7-19, millest loome kaks erinevat gruppi. Ühes algajad ja teises need, kes midagi juba oskavad. Loodame, et järgmisel kohtumisel tulevad need, kes juba päriselt huvitatud asjast (mitte, et ma kelleski kahtleks).

Kogukond ei ole hetkel meie projektist veel suurt kasu saanud, kuid plaanid on suured. Nimelt plaanime linnas tegutseva lehe kõrvale luua veel noorte lehe ja noorte uudistekanali, kuhu hakkaksid  just noored sisu tootma. Ise olen juba alustanud kaameraga Keilas toimuvate noortega seotud sündmuste ja võistluste üles filmimisega, et panna enne jõule kokku väike uudistesaade.

Projektis soetatud tehnika tuleb siin väga kasuks, sest iga noor ei saa endale päris oma kaamerat soetada ja see on hea võimalus harjutada ja näha, kas enda kaamera ostmisel on üldse mõtet. Tihtipeale noorte ja eriti laste huvid muutuvad kiiresti ja nii võib soetatud kallis kaamera tolmu koguma jääda.

Projekti eesmärk on ja ei ole veel täidetud. Täidetud on see, et oleme leidnud esimesed huvilised ja  alustanud koos käimist, kuid suurem eesmärk meediakanalite suhtes on veel välja töötamisel ja loodame hiljemalt kevadest korralikult tööle saada.

Projektimeeskonnas olin mina Gerhard ja Kai-Riin, kes aitas MTÜ kaudu arveid maksta ja lepinguid allkirjastada. Visuaalmeedia väikeste grupis aitab juhendada ka Karl Markus (kes ka ise konkursil osales).

Projekti läbiviimise käigus olen seni õppinud seda, et noorte leidmiseks peab nendega otse suhtlema ja enda ideed neile maha müüma. Plakatid koolipeal väga ei aita. Kõige raskem sellise plaani käiku viimisel ongi leida üles need noored, kes on asjast huvitatud, kuid küll me leiame.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar