neljapäev, 8. august 2019

Ühistegevused toovad inimesed kokku


Projekti nimi: Palivere välitegevused
Projekti aeg: märts 2019 – mai 2019
Projekti meeskond: 2 noort, Reimo ja Rain
Osalejate arv: ca 36

Ühistegevused toovad inimesed kokku, teevad meele rõõmsaks ja aitavad omavahelisele suhtlemisele kaasa. Viisime tegevusi läbi erinevate ürituste raames. Üritusi oli kokku kolm ja osalejate arv oli ca 36. Kõik osalejad keda kaasati said toreda ja põneva kogemuse erinevatel üritustel.

Esimeseks ürituseks oli vastlapäeva pidamine mis toimus märtsikuus. Esimese asjana valmistasime kuulutuse. Vastlapäeva toimumise kohaks oli Pikajalamägi. Kogunesime ca 10 inimesega mäele kus me suusatasime nende suuskadega, mille olime projekti käigus soetanud. Peale lahedat suusatamist sõime vastlakukleid ja nautisime kuuma teed ning lõbusat seltskonda.

Järgmiseks ürituseks planeerisime kevad hokipäeva, mis toimus aprillikuus. Projektist saadud hokikepid ja rulluisud leidsid endale osalejate seast nii mõnegi noore, kes mängisid rulluiskudel hokit. Kahes grupis osales umbes 12 noort, kes pidasid põneva matši maha. Üritus kujunes kaasahaaravaks ja lõbusaks tegevuseks.

Kolmandaks ürituseks oli planeeritud rulluisumaraton, mis toimus Palivere kergliiklusteel ning osalejaid oli umbes 14.  Korraldasime igale vanusegrupile eraldi distantsi milles kiiremad said karika ja medali. Peale maratoni said kõik osalejad ja pealtvaatajad keha kinnitada otse maratoni toimumiskohas. Osalesin isegi sellel distantsil, mis mulle ka väga palju huvi pakkus.

Projekt läks väga lihtsalt, sest meil oli mitu põnevat üritust, mis meeldisid kogukonnale, tõid inimesi kokku ühise tegevuse juurde. Mina arvan, et kõikide ürituste korraldamine õnnestus. Väike mure koht oli see, et projekti perioodil ei saanud kasutada uiske, sest jää oli sulanud. Kuid kindlasti saab uisutada ka järgnevatel aastatel. Projekti käigus õppisime, et meeskonnatöö on igal pool väga tähtis. Et väga tähtis on omavahel suhelda, probleemidest rääkida, ideid pakkuda ja kriitikat kuulata.

Kogukond sai kasu juba seetõttu, et  projekti kaudu saime soetada uusi spordivahendeid, mida saab kasutada ka järgnevatel aastatel. Inimesed saavad neid igapäevaselt tasuta rentida ja kasutada uute ürituste korraldamisel ja samas uute oskuste omandamisel. Inimeste tagasiside oli väga positiivne, öeldi häid ja tunnustavaid sõnu. Rentijaid oli palju ja huvilisi veel rohkem.

Uutele taotlejatele soovitame alati oma põnevad mõtted kirja panna, need projektiks kirjutada ja need Nopi Üles projekti keskkonda esitada. Pisiraskuste puhul ei maksa alla anda, vaid edasi püüelda.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar