kolmapäev, 2. oktoober 2019

Ise kasvatatud toit maitseb paremini!


Meie lahe projekt on hetkel oma laineharjal ja  iga päevaga on midagi uut! Taimed kasvavad ja tomatid, kurgid vaikselt valmivad. Meie vahva abiline Tädi Ly on igati olnud abiks oma teadmiste ja oskustega. Meie aiandusnurgas kasvavad tomatid, kurgid, salatit, erinevad ürdid, viinamarjad ja isegi arbuusid. Lilledest on meil palju värve ja erinevaid sorte ja mõned lausa peenras, et kaitsta kahjurite eest taimi. Igal lapsel on oma kast, kuhu on istutatud taimed, mida just tema ise soovis kasvatada.

Kuidas me kõik selleni jõudsime? Algus tundus kerge ja arvasime, et tellime asjad ära ja hakkame koos mulda pistma ja kastma ning rohima. Tegelikkus oli teine. Meie projektis tekkis takistusi komposteri tellimisel. Õnneks on nüüd kõik korras ja komposter meie juurde teel. Kuivati jõuab ka täpselt ajaks, kui on aeg hakata kuivatama. Teised vajalikud töövahendid, muld, mults ning taimed saime kiirelt tellitud ja saime hakata tegutsema!

Taimete ja kastidega oli päris lahe, kui hakkasime looma igale lapsele oma peenramaad. Selle tegevuse juures oli suureks abiks Katrin ja Ly, kes ikka õpetasid ja rääkisid lugusid oma lapsepõlvest maal vanaema juures. Kastides oli 3 erinevat kihti ehk mults, väetis ja muld. Kaste tuli kokku 10 ja taimete istutamine võis alata.

Tänaseks kasvavad kõik taimed ilusti ning salatit ja ürditeed oleme juba saanud proovida. Väga maitsev on ikka ise kasvatatud taimedest teed juua! Tomatid ja kurgid hetkel valmivad ja ootame suure põnevusega kellel läheb esimesena tomat punaseks või kollaseks. Putukamajas on ennast juba putukad sisseseadnud. Putukamajasid ja meie tegemisi käisisd vaatamas Kohila Gümnaasiumi 1c klassi lapsed.

Õppinud oleme siiani, et tegelikult on enda kasvatatud toit maitsvam ja väärtuslikum. Kindlasti oskame toitu rohkem hinnata, sest nüüd teame, et iga taime kasvatamisest, kuni toidulauani on ikka vaja väga, väga palju vaeva ja pingutust, et sellest toit valmiks!

Lisatuge me hetkel ei vaja ja loodame, et augustis saame juba oma tomatitest ja kurkidest pilte näidata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar