reede, 6. detsember 2019

Mis tooks sinu kogukonnale lisaväärtust?


Projekti nimi: Orava jõusaal
Projekti kestvus: 01.06.2019 - 01.10.2019
Projekti asukoht: Orava kooli võimla kõrvalruumis (Solda tee 22/2).
Projektis meeskond: 2. liikmeline noortegrupp, esindaja ja tutvumisürituse läbiviija.

Esindaja Liina Loosaar on nii Orava noorte- kui ka kultuurikeskuse juhataja. Väga sportlik ja aktiivne inimene. Noortegrupi liikmed Annabel ja Kairiin on kohalikud noored, kes õpivad Orava Koolis. Nad kasutavad oma vaba aega tihti spordiga tegelemiseks ja liikumiseks. Tutvumisürituse läbiviija Markus on endine rammumees, kes omab oma alal mitmeid erinevaid tiitleid. Hetkel on ta treener ning tegeleb hobikorras jõusaaliga.

Tooted tellisime erinevatelt veebilehtedelt, mis kõik tegid meile soodust. Nendeks  olid Kaup24, Hansapost, InterSport’, Euronics, Budopunkt, Nordic Digital. Snäkid ürituseks ostsime kohalikust Coop poest.

Projekti eesmärgiks oli luua kohalikele uus võimalus tegeleda spordiga. Selleks soetasime projekti raames vajaliku varustuse ning mahutasime selle Orava kooli võimla kõrvalruumi. Asukohaks sai antud ruum just spordikompleksi läheduse tõttu.

Tehnika valisime välja võttes arvesse, et jõusaalis oleks võimalik treenida kõiki lihasgruppe. Eelarvet paika pannes avaldasid oma arvamust ka kohalikud spordiga tegelevad noored ehk varustust valides arvestasime ka nende huvidega.

Jõusaali varustusse kuulub multifunktsionaalne treeningpink, raskuste hoidik, kükipuur, kangid, raskused, treeningkummid, -rihmad, -pall, muusikakeskus. Taaskasutasime kunagise jõusaali töötavat tehnikat ning lisasime omalt poolt saali kolm erinevat treeningpinki. Jõusaali põranda katsime mattidega.

Jõusaali avasime tutvumisüritusega, kuhu oli kutsutud kõik huvilised. Ürituse plakati postitasime Orava ANK noortekeskuse lehele, kooli ja küla stendile. Üritust juhendas kohalik rammumees Markus Männik rääkides enda kogemustest jõusaalis ning jagades näpunäiteid. Osalejatele pakkusime tervislikke snäkke.

Projektis osaledes saime palju uusi kogemusi: õppisime, kuidas teha hinnapakkumisi, luua sujuvat koostööd, koostada eelarvet, täita paberimajandust. Jõusaali varustust koostades saime uusi teadmisi erinevate treeningviiside ja -masinate kohta ning neid kokku pannes arendasime oma koostööoskusi.

Järgmistele taotlejatel soovitame võtta hetke ja vaadata, mis tooks Sinu kohalikule kogukonnale lisaväärtust ning selle järgi tegutseda. Projekti kirjutades peaksid teadma:
-Projekti jooksul võivad tulla ette ettearvamatuid asju, kuid kõik on lahendatav;
-Järgi kõiki lepingutes märgitud kuupäevi;
-Ära karda küsida hinnapakkumisi, küsija suu pihta ei lööda.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar