reede, 6. detsember 2019

Noorte kauaaegne unistus taastada jalgpalliväljak on nüüd täitunud!


Projekti nimi: Taebla noored ja vanad jalgpalli mängima
Projekti aeg: juuli – oktoober 2019. a
Projektimeeskond: Kolm noort ja noorsootöötaja
Osalejate arv: Projekti raames korraldatud jalgpallivõistlusel osales kolm võistkonda erinevas vanuses kohalike elanikega ning üritusel osales kokku umbes 55 inimest.
Partnerid: Taebla Noortekeskus, Taebla Kool, Taebla Raamatukogu, Taebla SK jalgpalliklubi

Meie projekti idee sai alguse 2018. aasta suve lõpus, kui koos Taebla Noortekeskuse ja Raamatukoguga korraldasime heategevusliku kohviku, millega kogusime raha jalgpalli mängimise võimaluste parandamiseks. Pea aasta hiljem korraldasime Taebla staadionil jalgpallivõistluse, kus said osaleda kõik kohalikud oma võistkondadega. Üritusel said kõik võistkonnad omavahel võistelda, noorimad osalejad olid 5-6 aastased ja vanimad üle kolmekümne. Pealtvaatajaid ja kaasaelajaid kogunes pea sama palju, kui osalejaid ja lisaks mängimisele ning kaasaelamisele, said kõik sooja suppi, teed ja kringlit. Võistkondi premeeriti medalite ja pisikeste meenetega ning tänati kõiki abilisi, kes projekti jooksul abiks olid.

Enne projektiürituse toimumist lasime korda teha vanad jalgpalliväravad, värvisime need koos Taebla SK jalgpalliklubi tüdrukutega ära ning paigaldasime uued vastupidavad jalgpallivärava võrgud. Lisaks soetasime jalgpalle, väljaku äärelipud ja koonuseid, mida saab laenutada Taebla Noortekeskusest ja Raamatukogust. Kuna projekti vahendid ja tegevused läksid oodatust veidi soodsamaks, tänu soodushindadele, mis meile tehti, otsustasime ühiselt, et soetame allesjäänud raha eest jalgpalle juurde. Need viisime Nigula Noortekeskusesse, kust saavad nii Nigula, kui Taebla kogukonna liikmed neid laenutada. Praeguseks on noortekeskustes olevad pallid üsna tihedas kasutuses ning pea igapäevaselt laenutavad noored neid, et koos sõpradega mängima minna. Eelmisel aastal kohvikuga teenitud raha eest korraldasime ürituse, st maksime toitude eest, ostsime auhinnad ja abilistele tänutäheks meened.

Projekti jooksul õnnestus hästi plakatite tegemine, like’de kogumine ning koostööpartnerite ja abiliste leidmine. Samuti läks hästi vahendite valimine ning poodide suhtlemine. Kui alguses tundus, et kõikide vajalike tegevuste organiseerimine on päris keeruline, siis jooksvalt saime aru, et kui meil tekib mure, siis abi küsides leidub alati neid, kes aitavad hea meelega.

Probleeme tekkis aja planeerimisega. Pea kõik projektitegevused võtsid oodatust kauem aega ning selletõttu pidime ka avaürituse tegema veidi hiljem, kui algselt planeeritud oli.
Projekti jooksul õppisime kuidas planeerida, läbi viia ja kokku võtta projekti. Suureks abiks oli noorsootöötaja, kes aitas meid kogu projekti jooksul nõu ja abiga. 

Kogukond sai projektist kasu sellega, et nüüd on korda tehtud ammu katki olnud jalgpalliväravad ning kõigil on võimalus igal ajal minna Taebla staadionile sportlikult vaba aega veetma. Neil, kellel pole oma palli, on võimalus laenutada kolmest kohast jalgpalle. Kolm laenutuspunkti erinevates kohtades annab võimaluse palli rohkematel aegadel küsida, kuna kõik kohad on erinevatel aegadel avatud. Lisaks on nüüd Taeblas olemas korralik jalgpalliplats, kus saab edaspidi jalgpallivõitlusi korraldada ja kuna korda tegime ka suured väravad, on võimalus korraldada ka teise tasemega mänge. Ka kohalik tüdrukute jalgpallivõistkond Taebla SK saab oma treeningutel kasutada nüüd korralikke jalgpalliväravaid.

Positiivset tagasisidet oleme saanud nii noortelt, kogukonnaliikmetelt, kui ka Lääne-Nigula Vallavalitsuselt.

Järgmistel taotlejatel soovitame arvestada sellega, et asjad võivad võtta planeeritust kauem aega ning kui tekib mure, küsida alati abi. Suureks abiks on täiskasvanust, kes on abiks juba projekti algusest saati. Oma põnev ja kasulik idee tasub kirja panna ning Nopi Üles projektikonkurssile esitada!










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar