reede, 6. detsember 2019

Projekti üks osa on põhjalik eeltöö


Projekti nimi: Nursi jõusaal
Projektimeeskond: Mirko, Tauri, Kristiina, Ronaldo, Rando
Projekti toimumise perioodi: märts 2019- 30. oktoober 2019
Projektimeeskonna liikmete arv: 5
Osalejate arv: 24

Meie projektiks oli luua jõusaal Nursi külakeskusesse. See võttis meilnatuke kauem aega kui olime planeerinud kuna tuli ette erinevaid olukordi, millega me polnud arvestanud ning mida polnud võimalik meil ette näha. Jõusaali suurim partner oli Corsagym, ehk kulturist Gert Goršanov kes toetas meid puuduoleva inventariga. Samuti toetasid meid kunagine maailmameister surumises Marko Traks ja maailma meister jõutõmbes Rauno Heinla ning oma õpetussõnu käisid jagamas personaaltreener Kristiin Kriisaning Euroopa tuletõrjespordis teise koha teeninud Harri Joakit.

Meie projekti elluviimine algas asjade tellimisega. Kui asjad olid käes tuli meie jaoks ette ootamatult pikk paus. Nimelt ei jõutud selgusele kuhu ruumi võime oma jõusaali püsti panna, kuna samasse majja oli oodata ka lasteaeda. Pika ootamise peale saime ikkagi ruumi kätte, kuid see ruum oli nagu ta oli umbes 20 aastat tagasi. Ehk keegi pidi hakkama seda renoveerima. Selleks tulid kokku noored kes olid ehitust juba varasemaltteinud, kuid tuli ka nooremaid abikäsi ning vald toetas meid rahaliselt materjali näol.

Lõpuks kui saime jõusaali renoveeritud ning seadmed püsti pandud tuli avamispäev. Sel päeval jagasid oma tarkust meile personaaltreener Kristiina Kriisa ning tuletõrjesportlane Harri Joakit. Õppisime kuidas teha harjutusi korrektselt ning meile tutvustati tuletõrje spordiala, millest paljud polnud varem kuulnudki.

Kokkuvõtteks õppisime personaaltreenerilt kuidas treenida jõudu ning tuletõrjesportlaselt kuidas treenida vastupidavust. Tulemas on ka järgmine treeningpäev kus oma õpetussõnu tuleb meile jagama endine maailmameister odaviskes Andrus Värnik. Meie projekti elluviimise suurimaks takistuseks tuligi see, et me ei saanudteada piisavalt vara mis ruumi me endale jõusaaliks saame. Sellega hilines meie jõusaali avamine umbes 3 kuud, kuna tuli peale ka noortekeskusesuvepuhkus. Üheks takistuseks tuli ka see, et ei saanud tellida esialgselt planeeritud varustust, kuna mõnele ettevõttele ei sobinud arveldus viis. Praeguseks on juba kujunenud püsivad jõusaali kasutajad, neid pole küllpalju, kuid kuna küla on väike, on seegi hea, et püsivad külastajad on. Ning jõusaal on pikema ajalisem projekt, selle kasulikkust on raske näha paari kuuga. Üheks takistuseks on meil praegu veel see, et jõusaal on avatud ainult noortekeskuse lahtioleku ajal. Kuid selle probleemi üritame lahendada järgmine aasta nii, et saaks kasutada igal kellaajal. Huvilisi oleks rohkem kui ka tööinimesed saaksid peale tööd jõusaali kasutada. Järgmistele taotlejatele soovitan teha korralik eeltöö enne projekti jaoksraha taotlemist. Et oleks selge kus mis ja kuidas, et ei jääks lahtiseid küsimusi. Projektis avamispeol oli 15 inimest. Projektist kokku võttis osa aga 24inimest. Kuna meil on küllaltki väiksed ruumid jõusaali jaoks, on seetäitsa okei tulemus.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar