neljapäev, 30. aprill 2020

Ootamatud sündmused panevad asju ümber planeerima


Projekti nimi: „Kose Meegomäe Puiga noortekeskuse fotograafia“ 
Projekti aeg: tegevused viidi ellu 24.09.2019 -24.01.2020. 
Asukoht: Kose, Meegomäe ja Puiga Noortetuba. 

Projekti elluviimine viivitus kolm kuud, kuna noorsootööjuht ja noorte juhendaja sattus avariisse 08.07.2019. Tervislikel põhjustel oli töökohustustest eemal kolm kuud. Projekti elluviimisel olid kaasatud noored, projekti idee autorid Ketriin ja Stefi. Fotograafia koolituse viis läbi Kati Märdimäe, kohalik hobifotograaf. Fotograafia koolitusel osalesid 18 noort vanuses 7-17 a. Alates 2020. aastast toimub Fotograafia huviring kord kuus, huviringist võtab osa 14-20 huvilist. Noored ja noorsootöötaja on jäädvustanud tegevusi Kose, Meegomäe ja Puiga noortetoas (edaspidi Kose Noortetuba). Noored olid fotograafideks kogukonna üritustel - 29. oktoober Kose Noortetoa avamisel, 24. november Puiga Rahvamaja Kadripäeva kombestiku tutvustaval perepäeval, 15. detsember Jõuluhommik perega. Noored jäädvustavad hetki ja tegvusi noortetoas ja väljasõitudel. Kose Noortetoas on fotokaamera kui tööriist Forograafia huviringi toimumiseks, ning seiklusringi väljasõitude jäädvustamiseks. 

Eelarves kajastatud kulud muutusid projekti läbiviies. Konsulteerides fotoaparaadi valikul enne ostu sooritamist mitmete spetsialistidega muutus fotoaparaadi hind 117€ kallimaks. Fotoaparaadi valikul pidasime oluliseks noortele lihtsasti käsitletavat vahendit, millega saavad noored iseseisvalt hakkama. Tehtavad muudatused olid projekti teostumise seisukohast vajalikud ja selgitatud. Tehtavatest muudatustest teatasin Koordinaatorit suuliselt. 

Fotograafia huviringi eesmärk oli tutvustada üldfotograafiat ja heita natuke sügavam pilk fotograafia olemusse. Õppisime fotograafia algtõdesid, pildistasime ja analüüsisime tehtud töid ja 2020 aastal on plaanis teha fotonäitus tehtud töödest. Fotonäitus on üleval kose noortetoas, ning rändab kogukonna koolimajja ja raamatukokku. 

Fotograafia huviring toimib alates jaanuarist 2020, kus õpime fotograafia algtõdesid (fotokaamera ja nende tarvikud, valgus ja selle olemus, kompositsioon ja pildikeel, hetk ja lugu jne). 
  • Pildistame, analüüsime tehtud töid. 
  • Teeme fotonäitusi ja külastame fotonäitusi. 
  • Lisaks õpime loodusfotograafiat seiklusringi raames. 
Lisaväärtusena areneb loominguline eneseväljendus. Loob eeldused õpingute jätkamiseks ka fotograafiaõppes. Ettevõtlikkust - näituste tegemise ja osalemise kogemus, kokkulepete sõlmimine jne. Fotokaamera on andnud meile võimaluse tegeleda fotograafiaga ka pärast projekti lõppu ning võimaluse noorelt noorele õppimist.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar