reede, 18. detsember 2020

Kogemuse nautimiseks on vaja aega varuda!


Projekti nimi: Muhu noorte nutivabade tegevuste ringi laiendamine
Projekti periood: 9.10.2020-30.11.2020. 
Projekti meeskond: 2 liiiget, ja meil aitas ka Muhu Noortekeskuse juhataja. 
Projekti partner: Muhu Noortekeskus oli meie partner, kuna tegevused toimusid seal. 
Projektis osalejad: u 50

Kuna meie projekti eesmärgiks oli nutivabade ja samas ka noortele atraktiivsete tegevuste ringi suurendamine, siis leidsime lõpuks endile sobivaks lahenduseks õhuhoki ja lauajalgpalli. Mõlemad on väga menukad ja ägedad mängud, see kannustas meid ka nende valikute poole. 

Meie tegevusteks olid vahendite soetamine, väikene mängimise õpetus neile, kes veel mängida ei osnud ja ka 3 turniiri. Turniirid kulgesid meil edukalt, osalejaid oli igal turniiril 16-20. Auhindu jagasime iglaturniiril parimale kolmele. 

Üldiselt sujus meil projekt hästi, oli ainult 1 probleeem. Nimelt õhuhoki laud mida me esialgselt soovisime, ei olnud sel hetkel laos, ja pidime teise laua valima. Meile soovitati kõige sarnasemat lauda, mis neil pakkuda oli. See laud maksis aga umbes 200 eurot rohkem. Õnneks tuli meile siinkohal vastu Muhu Noortekeskuse juhataja, kes ütles, et võid Noortekeskuse rahast puudujäägi kinni maksta. 

Kõigi turniiride jooksul oli noortekeskuse juhataja sõnul osalejaid ligi 50 last, lisaks oli ka neid, kes ise mängida ei soovinund, aga olid pealtvaatajate rollis. Aga lauajalgpalli ja õhuhoki mängimine on kättesaadav kõigile, kes noortekeskust külastavad. 

Lisaks ütles noortekeskuse juhataja ka seda, et mülemad lauad on pidevalt kinni ja on tekkinud ka järjekorda. Laudu kasutavad kõikides vanustes noortekeskuse külastajad, esmalt nooramad õpilased ja hiljemalt ka vanemates klassides õppivad õpilased (vastavalt tundide lõppu aegadele on nö lained). 

Meie eelarve oli 1200 eurot, mis läks küll ühe toote puudumise tõttu natuke lõhki, aga Muhu Noortekeskus aitas meid hädast välja. Eelarve oli meil lihtne, selles oli lauajalgpall ja laud, õhuhoki laud, igaks juhuks ka lisalittrid ja lisa vildidtõukuritele ning turniiridele auhinnaks ka šokolaadi. 

Kindlasti on meil ka järgmistele Nopi Üles projekti taotlejatele pisikene soovitus. Varuge projekti tegemiseks aega, poole tähelepanuga, ei ole see üldse nii nauditav ega tore, kui siis, kui sa reaalselt pühendunud oled. Muidu oli see aga väga hästi korraldatud ja abistava suhtumisega kogemus.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar