reede, 18. detsember 2020

Meeskonnatöö on kõige alus

Projekti nimi„Sillamäe kokandus“ 
Projekti asukoht: Sillamäe Avatud Noortekeskus ESN 
Projekti toimumise periood27.10.2020-30.11.2020 
Projektimeeskonna liikmete arv
Projekti partneridMTÜ ESN, Viktoria Jakubovitš (mentor) 
Projektis osalejate arv: 40 in. 
Kulinaarsed meistriklassid, mida juhivad kogenud mentorid, meistriklassidest tehti ka otseülekandeid. 
4 töötuba 8 inimest igas + 2 kokad ja pildistaja 
Eetrites vaatajate arv: 163+ 124 +57 = 344 

Valmistasime köögi jaoks toa ette, võtsime välja mittevajalikud asjad ja värvisime seinad, koostasime köögi jaoks vajalike asjade nimekirja ja hakkasime otsima hinnapakkumisi, tellis kõik vajaliku, toimus kohtumine mentoriga, arutati võimalikke meistriklasse, koostati tegevuskava ja osteti töötubade jaoks vajalikke tooteid. Kui kaup saabus, panid nad köögi kokku ja kaunistasid, valmistusid töötubadeks. Kõik meistriklassid olid eelregistreeritud. Kokku oli 4 meistriklassi, igas 8 inimest. Kodused pelmeenid, kanamähised, Itaalia pitsa, Eesti magustoit - karamellipuding moosiga. Iga töötuba kestis 2 tundi. Töötubade käigus tutvustas mentor osalejatele köögi reegleid, vajalikke turvameetmeid ning õpetas erinevaid toiduvalmistamise tehnikaid. 

See projekt on näidanud, et kööki pole kerge luua, projekti käigus võib tekkida palju probleeme, näiteks elektrienergia või defektsete kaupade või laos olevate kaupade puudumise korral. Samuti sunnib praegune olukord meid töötubades osalejate arvu piirama. Mentor ei aidanud mitte ainult töötubade ajal, vaid aitas ka kööki ette valmistada. Meeskonnatöö on selles küsimuses väga oluline, kui peate kõik lühikese aja jooksul lõpetama. Õppisime, kuidas hakkama saada erinevates olukordades, töötada meeskonnas, õppisime, milline on ruumi paigutus ja kujundus. Tutvusime erinevate köökide, retseptide, õppisime roogasid valmistama, õppisime kasutama erinevaid seadmeid, õppisime tundma toiduvalmistamise tehnikaid ja toidu säilitamise reegleid. 

Poisid on väga rahul, et köök on tekkinud, et on võimalus seda igal ajal mitmesuguste ürituste ja noorte tegevuste jaoks kasutada. Töötubades said osaleda kõik 7–26-aastased, mõne jaoks oli see esimest korda elamus. Kõik on väga rahul 

Ennepanekuna pakume, et võib-olla on võimalik lisada võimalus kandideerida vene keeles. 

Tutvu kokandusvideodega siin:






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar