reede, 18. detsember 2020

Uudistama tulid nii noored kui lapsevanemad

Projekti nimi: Kivi-Vigala tubased mängud 
Toimumise periood: Taotlus esitati Nopi üles projektikonkursile septembris. Video saadi üles Nopi Üles facebooki leheküljele 16. oktoobriks ning kohustuslik kogus like koguti kokku vaid kahe päevaga. Üritus toimus 28. novembril kella 11.00-18.00 Kivi-Vigala rahvamajas. 
Projektimeeskonna liikmete arv: Põhi liikmeteks olid Liisa-Marinelli ja Karolin. Video aitasid lisaks koostada Rayan ja Grete Ly . Noortele mentoriks oli Annabel  ning eelarvega aitas ka Annika. 
Osalejate arv: Kokku osales üritusel 24 inimest. Osalejad olid kohalikud inimesed, nii noored kui ka vanad. Rahvamajja seadis sammud ka mõni noor, kes varem polnud rahvamajas käinud. Läbi astusid päeva jooksul ka külaelanikud, kes tulid lihtsalt uudistama, millega lapsed hakkama saanud ning mis võimalused on noortele rahvamajas loodud. Samuti oli üritusel ka lapsevanemaid. 
Partnerite nimed: Kivi-Vigala rahvamaja (kohtumised ja üritus toimus seal), Kivi-Vigala Põhikool (jagas edasi infot nooretele), Auna OÜ (toitlustus ja snäkid). 

Seoses keerulise ja äreva olukorraga olime sunnitud kõik üritused viima läbi ühel päeval. Esialgne plaan oli jagada päev kolmeks (12.00-14.00, 14.00-16.00, 16.00-18.00). Algusega kell 12 ning kuni kella 18.00 ning osalejatel oli võimalus eelregistreerida ennast. Noored aga olid liiga elevil ning tulid kohale juba tund aega varem. Kuna paljud noored käisid samas koolis, siis lasime neil üritusel algusest lõpuni olla kuna igapäevaselt puutuvad nad omavahel nagu nii kokku. 

Osalejatel oli võimalik tutvuda erinevate mängudega. Populaarsemateks osutusid ralli ja just dance. Kuna mängukonsooli oli vaid üks ja pulte kaks, siis saalis oli võimalus mängida ka erinevaid laua- ja kaardimänge. 

Projekti algus oli äärmiselt kiire tempoga, kuna mõte esitada projekt tuli suhteliselt hilja. Kohe panime koos teiste noortega pead kokku ning jõudsime arusaamale, et ihkame kõige rohkem üht ägedat mängukonsooli varustust. Mõeldud-tehtud. Kirjutasime projekti ning filmisime videoklipi. See on siimaani olnud üks lõbusamaid asju. Klippe tuli kokku nii palju, et kokku pannes oli raske valida, mida jätta ja mida mitte. Meil oli nii hea meel, et kogusime laigid kokku nii kiiresti. Edasi mõlgutasime mõtteid meie projekti tegevuste osas. Millal täpselt, kuidas ja mis selleks ikkagi vajalik. Jutt on läinud kogukonnas liikvele ning palju noori on hakanud meie projekti kohta huvi üles näitama. Küsitakse palju, millal esimene kokkusaamine on. Üks suurimaid probleeme oli see, et seoses koroonaga hilinesid meie vajalikud vahendid, kuna piirid olid suletud. Kuid õnneks jõudis inventar õigel hetkel ning saime siiski ürituse läbi viia. Kasutusele tuligi võtta plaan B, kus viime kõik tegevused läbi ühel päeval. Samuti pidime veidikene arvestama uute piirangutega, mille valitsus oli kehtestanud. Seetõttu oligi päev jagatud kolmeks ning hoidsime ruumi hajutatud. 

Noortega saimegi kõige suurema kogemuse ühe projekti kirjutamise kohta ning sündmuse läbi viimise kohta. Samuti edaspidi paneme rõhku rohkem riskidele, et sündmus kõigeks valmis olla. Tiimina samas saime aru, et meil on tugev improvisatsiooni oskus ning vajadusel suutsime kiiresti ümber mõelda või tegutseda. 

Samuti otsustasime üheskoos teiste noortega, et kui olukord on rahulikum teeme kõik lubatud üritused taas läbi. 

Ehk tänu meie projektile ühendame rohkem omavahel nii külas kui ka vallas elavaid noori. Samuti saame rahvamajja tuua rohkem noori, kellel igapäevaselt sinna tavaliselt asja ei ole. Meie projektist võtsid osa ka noored, kes tavaliselt pigem jääks koju. Tagasiside on seni olnud ainult positiivne ning kogukonnal on hea meel, et noored üht projekti eest vedasid ning lõpule viisid. Samuti oodatakse juba uut üritust, sest olude sunnil kõik kes soovisid kohale ei saanud siiski tulla. 

Kõige tähtsam, mida meie õppisime on see, et näha ette riske ning olla valmis ootamatuteks. Tuleb olla valmis kiiresti ümber lülituma, kuid eelkõige on oluline alati jääda positiivseks. Samuti õhutame kaasama kogukonda, sest üheskoos saab palju rohkem ära teha kui üksinda pusides. 

Osalejate arv, projektis kasusaajate arv on üldpildis sama, mis üritusel osalenud inimesed. Kuid siiski võib juurde lisada üksikud, kes aitasid üritust reklaamida nii facebookis jagades kui ka suust-suhu noortele rääkides. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar