pühapäev, 27. detsember 2020

Sotsiaalmeediast teadlikumaks olukorra kiuste!

Projekti nimi: Sotsiaalmeedia koolitus Türil 
Projekti toimumise periood: oktoober-detsember 2020 
Projekti meeskonna liikmed: Laura, Hanna Katariina 
Koolitusel osales 13 noort (koos kahe korraldajaga), osalesid 6.-12. klassi noored. Projekt oli eelkõige ka sellele vanusegrupile suunatud. 

Tegevuste ja toimunu kirjeldus 
Ajakava 14.11.2020 
12.00-12.30 kogunemine ja registreerimine Türi Põhikoolis 
12.30-13.30 esineja Merilin Taimre 
13.30-15.30 esineja Roomet Poom 
15.30-16.00 söömine 

Ajakava 27.11.2020 (järelkohtumine) 
11.30 kogunemine Türi Vaksali kohvikus 
12.00-14.00 esineja Hele-Liis Tamm 
14.00-14.15 söömine ja tagasisidelehe täitmine 

Mõlemal päeval algas üritus osalejate kogunemisega. Esimesel toimumise päeval esmalt kraadisime kõiki osalejaid, andsime neile maskid ning lasime neil end registreerida. Sellele järgnes klassiruumis läbi viidud koolitus. Esimesel koolituse päeval esinesid blogija Merilin Taimre ning youtuber Roomet Poom. Kummalgi oli ette nähtud tund aega esinemiseks, kuid kuna Hele-Liis Tamm esimesel päeval tulla ei saanud, jätkus ka esinejatele rohkem aega. Esinejad rääkisid peamiselt oma kogemusest sotsiaalmeedias, selle plussidest ja miinustest ning jagasid õpetussõnu ja soovitusi sotsiaalmeedias hakkama saamiseks. Leidus ka aega vabaks aruteluks. 

Koolituse lõppedes tehti ka ühispilt (vt allpool), samuti said osalejad esinejatega pilte teha ning autogramme küsida. Pärast koolituse lõppemist said osalejad süüa. Söögiks pakuti Türi Pizzakioskist tellitud pitsat, puuvilju ning morssi. 

Teisel ürituse toimumise päeval toimus järelkohtumine, sest esialgne plaan muutus kolmanda esineja Hele-Liis Tamme haigestumise tõttu. Teisel päeval esines seega Hele-Liis üksi ning kohtumine toimus seekord Türil Vaksali kohvikus. Hele-Liisi esinemine kestis kaks tundi ning selle vältel tutvustas ta ennast ja enda tegemisi, rääkis oma kogemustest sotsiaalmeedias ning andis nõu, eelkõige selleks, kuidas tulla toime negatiivse tagasisidega internetis ja ka elus üldiselt. Teisel päeval toimus söömine koolituse ajal, Vaksali kohvik pakkus pirukaid, puuvilju ja morssi. Koolituse lõpus said ka osalejad küsida küsimusi ning toimus vaba arutelu. Pärast koolitust tehti ka ühispilt (vt allpool) ning oli võimalus autogramme ja pilte küsida. Teise päeva lõpus täitsid osalejad ka tagasisideküsimustiku. 

Ülevaade
Üldjoontes läks meie korraldatud projekt plaanipäraselt. Puudusena võiks välja tuua, et ootasime suuremat osalejate arvu. Kohtumistele oli oodatud 15 osalejat (koos korraldajatega), kuid esimesel korral tuli kohale 11 inimest, järelkohtumisele vaid 7. Siinkohal tuleb mainida, et teise kohtumise puhul oli viga korraldajate poolses halvas teavitustöös. 

Õppisime projektiga tegeledes, et planeerimist tuleks kindlasti varakult alustada. Meie puhul sai ajapuudus mõnes mõttes probleemiks, sest kahekesi korraldamine tähendas suurt vastutust mõlemale inimesele. 

Arvame ka, et osalejate vähene arv oli tingitud meiepoolsest kesisest teavitustööst. Kuigi kutsusime noori avalikult sotsiaalmeedia vahendusel osalema, oleksime võinud veelgi rohkem reklaamimisega tegeleda, näiteks ka füüsilisel kujul plakatid üles panna. 

Tagasiside 
Meie tagasisideküsimustikust selgus, et osalejatele meeldis koolitus väga, saime ainult positiivset tagasisidet. Osalejad omandasid palju uusi häid teadmisi ja said esinejatega arutleda erinevatel teemadel. 

Kasu kogukonnale seisneb selles, et meie koolituse abil õppisid osalenud noored rohkem sotsiaalmeedia olemuse, selle probleemide ja võlude kohta. Kogenud inimesed on noortele alati headeks eeskujudeks, seetõttu arvame ka, et meie noored oskavad edaspidi sotsiaalmeedias edukamalt toime tulla. Selline teavitustöö ja koolitamine on praegusel ajal oluline, sest sotsiaalmeedia mängib noorte elus väga suurt rolli. 

Ettepanekud järgmistele taotlejatele 
Soovitame järgmistele taotlejatele alustada projekti tegemist võimalikult varakult ja varuda palju aega. Kasuks tuleb ka tähelepanu pööramine detailidele ja korrektsus tegemistes. Kui millegagi tekib probleeme või küsimusi, tasub alati abi küsida, et vältida suuremaid vigu. Seejuures peaks abi küsima kogemustega inimestelt. 

 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar