neljapäev, 26. november 2020

Enesekindlaks projekti ja tegevuste toel!

Idee mobiilne ilutoa projekt ellu viia tuli sellest, et puhas ja ilus näonahk on tihti üheks enesekindluse alustalaks. Kahjuks jääb tihti noorel enesekindlusest puudu oma väheste teadmiste tõttu, kuidas näonahka hooldada. Enesekindlus annab julguse esinemistel, töövestlustel, esitlemistel ja loomulikult ka esimesel deidil. Koolitustel saavad noored praktiliste tegevuste käigus õppida oma näonahka hooldama ja tüdrukud saavad meikimise baasteadmisi praktiseerida. Lisaks saadakse teadmisi, kuidas toodete koostisosi lugeda ja milline on toodete säilivusaeg. 

Senini on projekti protsess välja näinud sellisena: 
Oktoober 2020: 
- kaks esimest nädalat kirjutasime projekti ja esitasime Nopi Üles Google Forms kaudu. Projektile lisaks pidime koostama eelarve, kus kirjutasime rida haaval välja, mis vahendeid meil vaja läheb ja mis need maksavad. Selle tegime Excelis Nopi Üles poolt ette antud vormi peale. 
- kaks viimast nädalat kogusime Nopi Üles Facebook lehel oma projektile meeldimisi. Selleks tuli eelnevalt teha oma projekti kohta plakat, kuhu tuli ära märkida projekti eesmärk, sihtrühm, projekti vajalikus. Meeldimisi pidi kokku saama 200 ja seda kahe nädala jooksul. Põhjusel, et Nopi Üles lõpetab tegevuse novembri lõpus, leppisime projektikonkursi projektijuhi Riiniga kokku, et niipea, kui kõik meeldimised kokku saame (ei pea ootama kaks nädalat, kui meeldimised on koos näiteks 5-päevaga), alustame lepingute ettevalmistamist allkirjastamiseks. Seda selleks, et mitte aega tühja raisata ja et me saaksime oma tegevustega alustada, sest lõpparuanne tuleb ära esitada juba novembrikuu lõpuks. 

November 2020: 
- lepingute ettevalmistamine ja allkirjastamine 
- toetuse kättesaamine 
- eelarve alusel koolitusteks vajalike vahendite ostmine 
- teavitusplakati koostamine, mille kleebime koolituse ajal nähtavale kohale seina peale (seda on vaja selleks, et koolitusel osalejad näeksid, kes on projekti toetanud) 

Saime oma toetuse kätte paar päeva tagasi, seega ei ole me veel vahendeid kätte saanud. Õnneks sellele palju aega ei lähe, sest meil on olemas hinnapakkumine ja tellimus on juba sisse antud. Kaup lubati kätte anda 20. novembril. 

Vahepealset ootamise aega kasutasime ära, et kokku leppida esimene koolituse aeg, milleks hetkel on 21. november. Seose Covid-19 järjekordse kiire levikuga kavatseme koolitust läbi viia ettevaatusabinõusid järgides. Ühel koolitusel ei viibi rohkem kui 10 inimest ja kasutame isikukaitsevahendeid. 

Kui tõesti äkki kõik kogunemised ära keelatakse, teeme online ilutoa läbi Zoom keskkonna. Kahjuks ei saa siis noored meie vahenditega kaasa teha, aga saame algtõed edastada. See, kellel on kodus vahendid olemas, saab kaasa teha. Lihtsalt, igaks juhuks tasub olla ootamatuteks valmis. 

Oleme juba tänaseks väga palju õppinud, et tegelikult võtab projekt päris palju aega ja läbirääkimisi. Kui me siin saame oma töö valmis, siis läheb see Nopi Üles projektikonkursi meeskonna kätte, kes omakorda teeb ettepanekuid ja pöörab tähelepanu, mida muuta võiks või kuhu fookus suunata. Siis on nö pall jälle meie väravas ja hakkame oma projekti ümber mõtestama/kirjutama. Siis, kui töö valmis, saadame uuesti projektijuhile üle vaatamiseks. See kirjeldus oli lihtsalt näiteks sellest, et iga liigutus võtab aega ja kui me siin arvame, et teeme kiiresti valmis, siis nii see päriselt ei käi. 

Ka seda oleme õppinud, et tegelikult on toetus igalt poolt olemas nii kohaliku juhendaja näol aga ka Nopi Üles projektijuhi Riini näol. Et mis iganes idee ja mõte noortel peaks tekkima, siis tasub projekt kirjutada ja läbi selle tegemise õppida ja kogemus saada. Kui esimest korda nii hästi ei oska, siis järgmine kord tuleb kindlasti juba paremini välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar