neljapäev, 26. november 2020

Mis peitud sõnapaar "edasi edule" taga?

Projekt “Edasi edule” on kahepäevane projekt, mis toimub Tartus, kuid mille käigus filmitakse ka videomaterjal, mis lähevad avalikult üles internetti, olles kõigile huvilistele kättesaadavad. 

Projekti tegevused sisaldavad nii koolituspäeva ja selle üles filmimise kui ka lauamängupäeva korraldamist. Läbiviijate ülesanne on suhelda koolitajatega, organiseerida ruumid ning jagada informatsiooni, et jõuda võimalikult paljude noorteni. Kõik organiseerimine on läinud hästi, samas natuke keeruline on olnud koolitajatega suhtlemine, kuna pole meilidele vastatud. Sealt tekkisid alguses ka väikesed probleemid, et leida alternatiivseid variante ehk inimene, kes oskaks hästi noortega rääkida ning motivatsiooni loengut anda. Õppisime sealjuures hoidma uute võimaluste suhtes silmad ja kõrvad lahti. Lisaks pidime viirusega seotud olukorra tõttu vähendama koolitus- ja mängupäevale kohale tulevate inimeste arvu ning kasutusele võtma ohutust tagavad reeglid. Lisaks õppisime rohkem suhtlema ning kirjutama kirju, mis annaks hästi edasi meie projekti ideed. Oleme õppinud ka eelarve kokku panemist, iga väikese detaili planeerimist ja kohanemist muutuvate ohutusreeglitega. 

Meie eesmärk on propageerida noorte seas ettevõtlikkust, et aidata neil olla rohkem aktiivsed ning leida võimalusi kogukonda panustamiseks, mitte et kõigist kohe ettevõtjad peaks saama. Koolist ei tule väga palju selliseid teadmisi ning paljudest võimalustest projektide kirjutamisest või rahaasjade eest hoolitsemisest ei olda noorte seas teadlikud. Kui suudame viia kergesti mõistetavad õppevideod suurema hulga noorteni, oleks ka tulevikus rohkem ühiskonna liikmeid, kes suudaks organiseerida ning eest vedada projekte ning sündmusi. 

Lisaks ei õpetata koolis õpilastele ka igapäevaseid finantsteadmisi. Kuna noored sõltuvad palju oma vanemate rahakotist ning tihti ei tule vajalikke teadmisi ka kodust, jäävad selle valdkonna teadmised tihti puudulikuks. Soovime suurendada teadmisi säästmisest, eelarvest ja üldistest finantsteadmistest. Kui neid teemasid on noortele rohkem selgitatud, ei pea nad hakkama õppima läbi rohkete vigade, vaid saavad astuda iseseisvasse ellu juba teatava tarkusega paremaks toime tulemiseks. 

Lauamängupäev aitab kinnistada ja praktikasse viia koolituspäeval kuuldud infot. Cash Flow on päriselule kõige ligilähedasem mäng, kus saab riskideta õppida raha käsitlema ning seda rohkema raha teenimiseks kasutama. Läbi lõbusa tegevuse selgitatakse finantstermineid, investeerimise võimalusi erinevates valdkondades ning rahalisest oravarattast välja pääsemist. Mängu on loonud Robert T. Kiyosaki, kes on kirjutanud mitmeid finantsalaseid raamatuid, kust menukaim “Rikas isa, vaene isa”. Ta on koolitanud inimesi üle maailma, kuidas rahaga ümber käia, et paremini elada ning saavutada finantsvabadus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar