neljapäev, 26. november 2020

Kohapealse juhendaja tugi on oluline!

Projektiidee tekkis sellest, et meid huvitavad erinevad toidukultuurid aga kahjuks ise ei oska leida ideid, mida ja kuidas valmistada. Mõte tuli sellest, et kokanduse tunnis koolis mõtlesime, et vabal ajal ei koolita keegi noori vabas õhkkonnas (nö koolist väljas) toitu valmistama, eriti poisse. Rääkisin sellest mõttest oma emale ja tema soovitas kirjutada meil projekt, et idee ellu viia. Arvame, et kokanduse koolitusi on vaja, sest tänapäeva elu on väga kiire ja kerge on osta poest valmis toitu. Selle asemel võiks teha ise ja tervislikumalt. Poest ostes ei tea kunagi, mis tegelikult seal sees on. Lisaks koos kokkamine on hea seltskondlik tegevus. Üks võimalus, et nutiseadmetest välja saada. Pop-up just sellepärast, et siis saame oma potid-pannid ja ahjud-pliidid kokku pakkida ning igale poole minna koolitama, kuhu tahame. 

Siiani oleme toimetanud nö kokkusaamiste ja planeerimise lainel. See tähendab palju suhtlust omavahel. Raskusi on tekitanud ühise aja leidmine, sest peale kooli on igaühel oma huviring, kuhu peab jõudma ja õhtul on vaja õppida järgmiseks päevaks. Natuke raskusi on tekitanud ka see, et projekt nõuab erinevaid aruannete esitamisi. Samas, see annab võimaluse oma tegevusi jälle analüüsida ja mõelda tervikpildi peale, mida teinud oleme ja mida edaspidi vaja teha. Kõige rohkem tekitab pinget ajanappus, sest alustasime projekti kirjutamist oktoobris ja juba novembris esitame lõpparuande, mis tähendab, et selle kahe kuu jooksul jõudsime: 
- teha avalikule hindamisele minema plakati, 
- koostada eelarve, 
- koguda meeldimisi, 
- allkirjastada lepingu, 
- planeerida koolitust/koolitusi, 
- koostada vahearuanne, 
- osta vahendid; 
- koostada ürituse jaoks plakat,
- teha koolitusele reklaami, 
- viia koolitus läbi, 
- koostada lõpparuanne. 

Praeguseni oleme tegelenud kirjaliku osaga, peagi jõuame reaalsete koolitusteni. Saame jube öelda, et oleme õppinud rohkem suhtlemist, ürituse korraldamist ja et meil oleks vaja parandada ka oma aja planeerimist. Peame tunnistama, et oleme hakkama saanud tänu kohapealse juhendaja toetusele. Tema poole on kõige mugavam pöörduda, kui midagi jääb arusaamatuks. Tegelikult on palju kaasa aidanud ka Riin, kes on Nopi Üles projektijuht. Võib olla oleksime tema abi veel rohkemgi kasutanud, kui meil ei oleks kohapeal juhendajat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar