esmaspäev, 14. detsember 2020

Loodusfotograafia huvilistel on pealekasvu 😍

Projekti nimi: Kõmsi Fotograafia 
Projekti toimumise periood: 2. september – 30. november 2020
Meeskonnaliikmete arv: 3 (Lii; Kristiina, Edgar) 
Partnerite nimed: Joosep Michels, Mariann Peksar, Marjaana Vaher 
Osalejate arv: otseselt koolitustelt võttis osa ca 30 noort, aga kuna kaamera jääb kohalikele noortele ja Kõmsit külastavatele noortele kasutada, siis võib julgelt juurde panna veel ca 100 noort erinevate tegevuste kaudu, ehk kokku on kasusaajaid ca 150. 

26.09 toimus koolitus Joosep Michels’iga, kes õpetas kaamera algtõdesid ja sätete paika panemist. Tunni jooksul katsetasime erinevate sätetega piltide tegemist ja filmimist. Samal päeval jäädvustasime ka väikest sünnipäeva. 

22. septembril jäädvustasime projekti käigus saadud kaameraga Kõmsi Meediaõhtut. Pildid leiab siit

20. oktoobril tuli meile külla kohalik loodusfotograaf Mariann Peksar. Mariann rääkis meile, kuidas teha pilti nö õige asetusega, ehk tähelepanu püüdvad osad/esemed tuleks jätta piltide kolmandike peale. Lisaks rääkis ta meile kaamerasätetest, mis on kõige paremad õues pildistamiseks ja objektiividest, mida kasutada. Peale toas asjade selgitamist ja juhendamist viis Mariann kõiki noori õue, et saadud teadmisi praktiseerida. 

14. novembril tegi profesionaalne fotograaf Marjaana Vaher meile koolituse stuudiofotograafiast. Esmalt õppisime stuudiotehnika ülespanemist ja siis alustasime veidikene teoreetilisema osaga. Marjaana rääkis meile, millised sätted tuleb maha võtta ja milliseid kas vähendada või suurendada. Näiteks näotuvastus võiks olla välja lülitatud, kuna käsitsi fokuseerides jääb pilt teravam. Edasi proovisime teha portreefotosid. Panime ühe noore valge tausta ette istuma ja Marjaana rääkis, kuidas peaks modell istuma ja pead hoidma. Edasi katsetasime ka seisvaid modelle ja greenscreen’i. Tegime pilti nii üksikust inimesest kui ka grupipilte. Marjaana näitas ette, kuidas juhendada modelle ja millised asetused on kõige paremad. Kõik noored said saadud teadmisi kohe praktiseerida nii modelli kui ka fotograafina. 

Kõikidele koolitajatele andsime tänutäheks ise tehtud kujundusega kotid. 

Koolituste vahelisel ajal käis Joosep veel mõned korrad väikeseid fotoringe tegemas, kus nad meenutasid õpitut ja katsetasid erinevate piltide tegemist. Vabadel hetkedel käisid ka noored iseseisvalt pildistamas ja erinevaid sätteid katsetamas. Plaanis on veel minna ka pimedas ja varavalges pildistama. Kohaliku rahvamaja juhatajaga on läbi räägitud ning ta lubas meil oma parimatest töödest näituse rahvamajja üles panna. 

Projekti meeskond on ise väga rahul – koolitused sujusid ilusti ning ka kaamera toimib kenasti. Kõik osalenud noored on saadud teadmistega väga rahul ja praktiseerivad neid hoolega. Kõik meeskonna liikmed said kaasa tohutult kasulikud kogemused nii projekti kirjutamisel, läbi viimisel kui ka fotograafia alal. Kokkuvõtvalt võib öelda, et projekt oli väga edukas ja eesmärk sai täidetud. 










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar